AndroidNokiaYleinen

Nokia-brändillä varusteltuja puhelimia ja tabletteja tulossa Android-käyttöjärjestelmällä

nokia-logoNokia ilmoitti tänään iloisia uutisia monille Nokia-puhelimien perään haikeileville ihmisille. Nokia kertoo tiedotteessaan allekirjoittaneensa strategisen tavaramerkki- ja patenttilisenssisopimuksen, joka antaa HMD globalille oikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa tulemme näkemään uusia Nokia-merkkisiä peruspuhelimia, älypuhelimia sekä tabletteja.

Sopimuksen mukaan uusi suomalainen HMD global Oy saa yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön kymmeneksi vuodeksi. Nokia-brändi tullaan siis jatkossa näkemään jälleen maailmanlaajuisilla matkapuhelin- ja tablettimarkkinoilla. HMD global Oy ei kuitenkaan saa Nokian mukaan käyttää tavaramerkkiä Japanissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD aikoo sijoittaa yli 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin. Tämä tultaisiin rahoittamaan yhtiön sijoittajien ja hankitun peruspuhelinliiketoiminnan tuottojen avulla.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä asettaa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle ja yhtiön suorituskyvyn mittaamiselle varmistaakseen Nokian tavaramerkillä myytävien tuotteiden vastaavan kuluttajien Nokian laitteille asettamia odotuksia kuten korkea laatu ja muotoilu sekä kuluttajalähtöiset innovaatiot.

”Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen. Sen sijaan, että Nokia palaisi itse matkapuhelinten valmistukseen HMD aikoo valmistaa matkapuhelimia ja tabletteja, jotka hyödyntävät ja kasvattavat Nokian tavaramerkin arvoa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Työskentelemällä HMD:n ja FIH:n kanssa voimme olla mukana yhdellä maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkamarkkinoista ja samalla toteuttaa lisensointimalliamme.” Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus sanoo Nokian tiedotteessa.

Uusia Nokia-puhelimia ei vielä hetkeen tulla näkemään markkinoilla, mutta HMD:n toimitusjohtaja vakuuttaa, että yhtiö keskittyy luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja. Uudet Nokian puhelimet tulevat käyttämään Android-käyttöjärjestelmää, joka on ollut monien toiveena jo siitä asti, kun Nokia valitsi pääasialliseksi käyttöjärjestelmäksi Microsoftin Windows Phonen.

”Keskitymme luomaan yhdenmukaisen valikoiman Nokian tavaramerkillä varustettuja matkapuhelimia ja tabletteja, joiden tiedämme vastaavan kuluttajien tarpeisiin. Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen sekä laajaan kokemukseemme myynnin ja markkinoinnin saralla. Teemme töitä huippuluokkaisten yhteistyökumppanien kanssa valmistuksessa ja jakelussa toimittaaksemme kuluttajille nopeasti sitä, mitä he haluavat.” kommentoi HMD:n nimitetty toimitusjohtaja Arto Nummela.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android