AndroidHuaweiYleinen

Huawei P9 Plus ja P9 Lite saapuvat myyntiin Suomessa

 

HP9Lite

Huawei P9 Lite

Huawei aloitti jo aiemmin Huawei P9:n myymisen Suomessa 550 euron hintaan. Tänään Huawei on ilmoittanut laajentavansa P9-mallistoa Suomessa tuomalla kaikki P9:n mallit myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Huawei P9 on meidän tämän vuoden merkittävin puhelinlanseeraus. Haluamme tarjota kuluttajille laajan valikoiman mistä valita omaan käyttöön sopiva laite. P9-sarjan puhelimet jakavat saman tyylikkään muotokielen, eroja löytyy muun muassa näytön koossa sekä muistissa”, summaa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom. ”Huawei P9 Plus on suunnattu heavykäyttäjille, siinä on muun muassa paineen tunnistava Press Touch -näyttö sekä 64 gigaa tallennustilaa. Olemme ennakkomyynti varten toteuttaneet jälleenmyyjien kanssa edelläkävijöitä varmasti houkuttelevan Huawei P9 Plus sekä Huawei Watch -älylaitepaketin. P9 Lite on puolestaan hinta-laatusuhteeltaan tyylikäs kokonaisuus niille, jotka hakevat laatua edullisempaan hintaluokkaan”.

Huawei P9 Plus on lähes identtinen Huawei P9:n kanssa, mutta laitteesta löytyy suurempi 5,5 tuuman näyttö, josta löytyy tuki Press Touch -paineentunnistukselle. Huawei P9 Plussasta löytyy luonnollisesti myös suurempi 3400 milliampeeritunnin suuruinen akku, joka tukee dual-IC Rapid Charge -teknologiaa, jonka avustuksella laitteeseen saa ladattua kuusi tuntia puheaikaa kymmenessä minuutissa.

Huawei P9 Plussan suoritin on P9:stä tuttu kahdeksanytiminen, 64-bittinen Hisilicon Kirin 955, ja laitteessa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa.  Myös P9 Plussan takakannesta löytyy Huawein huippunopea, viimeisin biometrinen sormenjälkitunnistin. Se sekä nopeuttaa puhelimen avaamista että suojaa tehokkaasti käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ja asetukset. Huawei P9 Plussassa on P9:n tapaan ikonisen Leican kanssa toteutettu kaksoiskamera, joka ottaa väri- ja mustavalkokuvan yhtä aikaa.

Huawei P9 Lite edustaa malliston keskihintaluokan puhelinta, joka on selvä seuraaja hyvin suositulle Huawei P8 Lite -mallille. P9 Litessä on 5,2-tuuman Full HD -näyttö sekä 3000 milliampeeritunnin akku. Prosessorina toimii kahdeksanytiminen Kirin 650 2.0Hz -prosessori ja laitteessa hyrrää uusin Android 6.0 versio. P9 Litessä on 3 gigatavua RAM-muistia ja tallennustilaa 16 gigatavua. Lisäksi laitteessa on mahdollista käyttää kahta SIM-korttia. P9 Lite ei kuitenkaan pidä sisällään P9 ja P9 Plussasta löytyvää Leican kanssa yhteistyössä valmistettua kaksoiskameraa, sillä laitteessa on 8 ja 13 megapikselin kamerat.

Huawei P9 Plus tulee ennakkotilattavaksi 18.5.2016 Suomessa. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Huawei Watch -älykellon, jonka arvo on 399 euroa. Puhelin on saatavilla vain Vienna Grey -värisenä 799 euron hintaa. P9 Plussassa on Huawein kolmen vuoden takuu kolmen kuukauden näyttökorjaustakuulla ja kolmen kuukauden vaihtotakuulla.

Huawei P9 Lite tulee saataville toukukuun lopussa 329 euron hintaan kolmena värivaihtoehtona: musta, valkoinen ja kultainen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android