HMDNokiaYleinen

Nokia C02 julkaistiin – IP52-luokiteltu halpapuhelin suunniteltu kestämään vahinkopudotuksia

Nokia C02

Suomalainen HMD Global on julkistanut tänään globaaleille markkinoille uuden hyvin edulliseen hintapisteeseen asettuvan Nokia C02 -älypuhelimen. Puhelin on listattuna yhtiön verkkosivuilla, eikä suurempia lanseerauksia laitteelle järjestetty.

HMD Global on valmistanut puhelimen muovista, jossa on nanotekstuuri. Lisäksi tarjolla on IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys. Valmistajan mukaan ”vaativan testauksen ja pitkäikäisyyttä painottavan valmistusprosessin ansiosta puhelin kestää paremmin vahinkoputoamisia”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitoiksi on ilmoitettu 148,7 x 71,2 x 10 millimetriä ja painoksi 192 grammaa. Nokia C02 esiteltiin kahdessa värissä, jotka ovat Dark Cyan sekä Charcoal.

Nokia C02 tarjoaa 5,45 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on 18:9-kuvasuhde sekä FWVGA+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa neliytiminen järjestelmäpiiri, jonka tehokkain ydin toimii 1,4 GHz:n kellotaajuudella. RAM-muistia on 2 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 32 gigatavua. Tuettuna on myös muistikortti aina 256 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on yksi kamera, joka on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä. Kameran rinnalla on LED-salamavalo. Etuosassa on 2 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia ja se on itse irrotettavissa. Lataus tapahtuu 5 watin teholla micro-USB-liittimen kautta.

Nokia C02 -puhelimessa on kerrottu olevan perinteikäs 3,5 mm kuulokeliitin sekä Bluetooth 4.2 -yhteys. Käyttöjärjestelmänä toimii jo vanha Android 12 Go, eikä tuorein Android 13 Go -versio. HMD Global on luvannut puhelimelle kaksi vuotta vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Android-päivityksiä ei ole tulossa yhtään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkkaa hinnoittelua tai saatavuutta Nokia C02 -puhelimen osalta ei ole vielä vahvistettu. Puhelin on kuitenkin listattuna myös Nokian Suomen sivuilla, joten se saattaa tulla myyntiin myös Pohjoismaissa.

Lähde: Nokia C02 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD