NokiaYleinen

Nokia ostaa yhdysvaltalaisen Infineran 2,3 miljardilla dollarilla

Nokian logo

Nokia sekä avoimien optisten verkkoratkaisujen ja optisten puolijohteiden maailmanlaajuinen toimittaja Infinera ovat tänään julkistaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Nokia ostaa yrityksen 6,65 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella hinnalla, mikä vastaa 2,3 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvoa.

Vähintään 70 prosentin osuus kaupasta maksetaan rahana ja Infineran osakkeenomistajat voivat halutessaan valita kokonaiskauppahinnasta enintään 30 prosenttia Nokian ADS-osaketalletustodistuksina. Nokian hallitus on sitoutunut nopeuttamaan Nokian omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa kompensoidakseen kaupan aiheuttamaa laimennusvaikutusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia ja Infinera näkevät sulautumisessa merkittävän mahdollisuuden skaalata liiketoimintaansa ja parantaa kannattavuutta. Kauppa mahdollistaa myös uusien tuotteiden ja ratkaisujen entistä nopeamman kehittämisen markkinoille. Kauppa tukee vahvasti Nokian strategiaa, sillä sen odotetaan vahvistavan teknologiajohtajuutta. Lisäksi sen odotetaan avaavan uusia mahdollisuuksia nopeimmin kasvavalla internet-toimijoiden markkinalla.

Nokia uskoo, että kauppaan on vahvat strategiset ja taloudelliset perusteet ja sen ennakoidaan vauhdittavan kaksinumeroisen liikevoittoprosentin saavuttamista Optical Networks -liiketoiminnassa. Nokian tavoitteena on saavuttaa 200 miljoonan euron synergiaedut vertailukelpoisessa liikevoitossa vuoteen 2027 mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kauppa yhdessä hiljattain Nokian julkaiseman merenalaisten verkkojen liiketoiminnan myynnin kanssa luo uudistuneen Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän, johon kuuluu jatkossa kolme vahvaa liiketoimintaa: Fixed Networks, IP Networks ja Optical Networks. Nokia tavoittelee jatkossa tälle kokonaisuudelle 4–6 prosentin vuosittaista orgaanista kasvuvauhtia ja 14–18 prosentin liikevoittomarginaalia.

Kaupan odotetaan vaikuttavan myönteisesti Nokian vertailukelpoiseen osakekohtaiseen tulokseen ensimmäisenä vuonna kaupan loppuunsaattamisen jälkeen ja tuovan yli 10 prosentin kasvun vertailukelpoiseen osakekohtaiseen tulokseen vuoteen 2027 mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olemme kasvattaneet investointeja optisten verkkojen liiketoimintaamme vuodesta 2021 alkaen parantaaksemme kilpailukykyämme. Olemme lisänneet tunnettuuttamme asiakkaiden keskuudessa, kasvattaneet myyntiämme sekä parantaneet kannattavuuttamme. Uskomme, että nyt on oikea hetki kasvattaa optisen liiketoiminnan skaalaa yritysoston kautta. Liiketoimintamme ovat strategisesti yhteensopivat ja täydentävät toisiaan asiakkaiden, markkinoiden sekä teknologioiden osalta. Meillä on kaupan myötä mahdollisuus saavuttaa vähintään 10 % parannus vertailukelpoiseen osakekohtaiseen tulokseemme luoden merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme”, sanoi Pekka Lundmark, Nokian toimitusjohtaja.

“Verkkoinfrastruktuurin ainutlaatuinen portfolio kattaa sekä kiinteät, optiset että IP-verkkoratkaisut. Perustamme on alan johtavissa teknologiainnovaatiossa ja vahvassa panostuksessa asiakkaisiimme. Nyt julkistamamme kauppa tulee vahvistamaan optisten verkkojen liiketoimintaamme, mahdollistamaan kasvun kaikissa asiakasryhmissä ja parantamaan kannattavuuttamme. Olen erittäin iloinen voidessamme tuoda nämä kaksi huippuluokan tiimiä yhteen. Meillä kunnioittaneet toisiamme pitkään kilpailijoina ja yhdistymisemme edut ovat merkittävät”, sanoi Federico Guillén, Nokian Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän johtaja.

“Olemme erittäin innoissamme lisäarvosta, jota tämä kauppa tulee tarjoamaan maailmanlaajuiselle asiakaskunnallemme. Nokia on meille erinomainen kumppani ja yhdessä meillä on isompi skaala ja paremmat resurssit. Kaupan myötä voimme vauhdittaa innovaatioita ja vastata nopeasti asiakkaiden alati muuttuviin tarpeisiin aikana, jolloin optiset ratkaisut ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Optiset verkot ovat aiempaa keskeisemmässä roolissa tietoliikenneverkoissa sekä liikenteessä datakeskusten välillä ja niiden sisällä. Yhdistymisen myötä saamme lisähyötyä vertikaalisesti integroidusta optisesta puolijohdeteknologiastamme. Tämä on hieno mahdollisuus sidosryhmillemme olla mukana optisten verkkoratkaisujen globaalin johtajan kasvutarinassa”, sanoi David Heard, Infineran toimitusjohtaja.

Lähde: Nokian tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia