HMD globalNokiaYleinen

Nokia-puhelimien myynti kasvoi merkittävästi Venäjällä – HMD Global joutui kiistämään olevansa kiinalainen holdingyhtiö

HMD Globalin vuoden alussa julkaisemat Nokia-puhelimet.

Älypuhelinmarkkina on mielenkiintoisessa tilanteessa tällä hetkellä monesta syystä ja erityisesti katseet kiinnittyvät Venäjän markkinaan. Venäjä on ollut merkittävä markkina monille valmistajille, mutta Venäjän hyökätessä Ukrainaan monet länsimaiset yritykset lopettivat tuotteiden myynnin Venäjällä.

Kiinalaisvalmistajalle Venäjän markkina on kuin villilänsi tällä hetkellä, sillä Samsung ja Apple ovat vapauttaneet paljon tilaa pienemmille toimijoille. Venäjällä esimerkiksi kiinalaisbrändit, kuten Realme, Vivo, Xiaomi, Tecno, Infinix ja Itel ovat olleet vahvassa kasvussa vuoden alkupuoliskolla. Lisäksi yllättäen myös Nokia-puhelimien myynti on kasvanut Venäjällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Venäläisraporttien mukaan Nokia-puhelimien myynti on kasvanut Venäjällä yli 40 prosentilla vuoden alkupuoliskolla. Lisäksi Venäjällä monien kiinalaisvalmistajien myynti kasvoi 100 prosentilla samassa ajassa. Raportissa kerrotaan Nokia-puhelimien taustalla toimivan HMD Globalin olevan ”kiinalainen holdingyhtiö”, vaikka todellisuudessa HMD Global on suomalainen yritys.

Nokia-puhelimien myynnin kasvusta Venäjällä erikoisen tekee se, että HMD Global ilmoitti jo maaliskuussa lopettavansa tuotteidensa myynnin Venäjällä. Lisäksi HMD Global on kiirehtinyt kommentoimaan venäläisraporttia Nokiamob.net-sivustolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”HMD Global lopetti toimitukset Venäjälle maaliskuun 2022 alussa. Noudatamme edelleen kaikkia pakotteita ja rajoituksia, mukaan lukien myyntiä verkkosivuillamme Venäjällä.

HMD Global Oy on itsenäinen suomalainen yritys, jolla on vahva eurooppalainen perintö ja kansainvälinen omistusrakenne. Tästä syystä kiistämme jyrkästi sen, että lehdistössä viitataan kiinalaiseksi holdingyhtiöksi”, kerrotaan HMD Globalin virallisessa lausunnossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinalaisvalmistajien kasvun taustalla Venäjällä on se, ettei kiinalaisyritykset ole kritisoineet Venäjän aloittamia sotatoimia Ukrainassa. Kiinalaisyritykset eivät ole myöskään poistuneet Venäjän markkinoilta samalla tavalla kuin länsimaiset yritykset ovat tehneet.

Aikaisempi raportti kertoi, että Venäjän markkinoilla kiinalaisvalmistajien osuus kaikesta myynnistä oli vuoden toisella neljänneksellä yli 70 prosenttia, joka on selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin ollut 50 prosentin osuus.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global