HMDNokiaYleinen

HMD Global keskeyttää Nokia-laitteiden viennin Venäjälle – ”Tuomitsemme Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan”

Nokia C21 on yksi HMD Globalin uutuuspuhelimista.

HMD Global on antanut tänään päivitetyn lausunnon yrityksen toiminnasta Venäjän markkinoilla. Useat brändit ovat viime päivinä päättäneet vetäytyä Venäjän markkinoilta, tai ainakin päättäneet keskeyttää tilapäisesti toiminnan ja myynnin maassa. Taustalla on Venäjän hyökkäys Ukrainaan, jonka takia brändit eivät enää halua toimia Venäjällä.

Viime päivinä Venäjän markkinoilla myynnin ovat lopettaneet muun muassa Apple, Lenovo, Samsung ja monet muut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä SuomiMobiilin tekemän haastattelun aikaan viime viikolla HMD Global kertoi seuraavansa tilannetta ja reagoivansa mahdollisesti sen mukaisesti. Tänään suomalaisyritys on päivittänyt kantaansa ja antanut uuden lausunnon.

HMD Global kertoo lausunnossaan tuomitsevansa Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan ja yhtiön olevan solidaarinen Ukrainan kansalle. HMD Global on myös nyt vahvistanut keskeyttäneensä viennin Venäjälle. HMD Globalin lausunnon voi katsoa alapuolelta.

Tuomitsemme Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan ja seisomme solidaarisina Ukrainan kansan tukena. Ajatuksemme menevät jokaisen asianomaisen luo. HMD Global on keskeyttänyt viennin Venäjälle ja varmistaa, että se noudattaa kaikkia pakotteita ja rajoituksia.”

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD