HMDNokiaYleinen

HMD Global tuotti taas valtavan pettymyksen! Nokia T20 sai Android 13 -päivityksen ilman optimointeja suurelle näytölle

Nokia T20

Suomalainen HMD Global laajensi Android-tablettien markkinoille vuoden 2021 syksyllä, jonka jälkeen myyntiin on tuotu jo kolme Nokia T -sarjan tablettia. HMD Global on markkinoinut laitteitaan alusta lähtien puhtaalla ja ”aina ajan tasalla” olevalla Androidilla, mutta tämän osalta suomalaisyritys on tuottanut jälleen kerran valtavan pettymyksen.

Nokia T20 -tabletti on saanut nyt lähes vuosi Android 13 -käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen kyseisen päivityksen. Google teki Android 13 -päivityksessä paljon parannuksia suurelle näytölle optimoiden käyttöliittymää ja ominaisuuksia. Android 13 -päivityksen myötä monet odottivat Nokia T20 -tabletille Google tekemiä uudistuksia, mutta toisin kävi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13 -päivityksen jälkeen Nokia T20 on edelleen jumissa puhelinmaisen käyttöliittymän kanssa, eikä optimointeja suurelle näytölle tullut. Nokia T20:n käyttäjien mukaan Android 13:n käyttöliittymä on nyt kuin suurennettu puhelinkäyttöliittymä. Mukana ei ollut tehtäväpalkkia, jaettua ilmoitusnäkymää, parempaa alkunäyttöä tai optimointeja sovellusvalikkoon. Kaikki Googlen tekemät parannukset ovat siis jääneet pois.

Nokia T20 -tabletille uusi Android 13 -päivitys on versionumeroltaan V3.220 ja kokoa sillä on peräti 2,74 gigatavua. HMD Global on listannut päivityksen uudistuksiksi samat asiat kuin puhelimillakin, jonka lisäksi mukana on Googlen heinäkuussa 2023 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden pystyy tarkistamaan menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

Android 13 on viimeinen Android-versiopäivitys Nokia T20 -tabletille. Aikaisemmin Android 13 on julkaistu jo kompatille Nokia T10 -tabletille ja se on tulossa möyhemmin myös Nokia T21 -tabletille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on lähtenyt viemään eteenpäin Android 12 -versiosta tuttua Material You -muotokieltä. Aikaisemmin käyttöliittymän värit ja korostukset pohjautuivat taustakuvan värimaailmaan. Nyt Google on mahdollistanut myös Material You -muotokielen käyttämisen kolmannen osapuolen sovelluskuvakkeissa, jonka lisäksi mediasoitin muuttaa ulkoasuaan kuunnellun musiikin perusteella.

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Android 13 sisältää myös valtavasti optimointeja suurille näytöille sekä taittuvanäyttöisille laitteille. Esimerkiksi päivitetty tehtäväpalkki tablet-laitteilla mahdollistaa kaikkien sovelluksien näkemisen yhdellä silmäyksellä ja sen kautta voi helposti vetää ja pudottaa sovellus jaetun näytön tilaan. Tableteille Android 13 tuo mukanaan myös ominaisuuden, joka vähentää kämmenen tuottamia virhekosketuksia kynää käytettäessä. Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD