HonorYleinen

Honor vahvisti: Magic V2 ja toinen taittuvanäyttöinen uutuus julkaistaan Euroopan markkinoille 1. syyskuuta

Honor on vahvistanut tänään järjestävänsä IFA 2023 -messuilla Berliinissä 1. syyskuuta uusia taittuvanäyttöisiä tuotteitaan. Kyseessä on Honor Magic V2 -puhelimen julkaisu Euroopan markkinoille, joka nähtiin jo aikaisemmin Kiinassa. Honor on myös kertonut julkaisevansa toisen taittuvan uutuuden.

Magic V2 -puhelimesta tiedetään jo pitkälti kaikki Kiinan julkaisun myötä, mutta IFA 2023 tulee olemaan siitä huolimatta mielenkiintoinen Honorin osalta. Honor on kertonut julkistavansa kaksi taittuvanäyttöistä puhelinta messuilla. Toinen on edelleen mysteeri, mutta kyseessä voisi olla esimerkiksi haastaja Galaxy Z Flip 5 -puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor on kertonut olevansa kiinnostunut luomaan simpukkapuhelinta muistuttavan taittuvanäyttöisen puhelimen, mutta tarkkaa aikataulua ei ole annettu. Kyseessä voi kuitenkin olla myös jokin muu taittuva älypuhelin, esimerkiksi konseptilaite tai vaihtoehtoisesti edullisempi taittuvanäyttöinen puhelin.

Tarkempia tietoja Honorin suunnitelmista saadaan todennäköisesti ennen julkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Honor Magic V2

Honor Magic V2

Magic V2 -puhelimessa on käytetty laadukkaita materiaaleja, mutta siitä huolimatta kyseessä on yksi tämän hetken ohuimmista ja kevyimmistä taittuvista puhelimista. Honorin mukaan paksuutta on 9,9 millimetriä suljettuna sekä 4,7 millimetriä avattuna. Painoa puhelimella on 231 grammaa.

Puhelimessa on myös uusi saranamekanismi, jossa on titaaniseoksesta valmistettu suojus. Virallista IP-luokitusta ei ole, mutta kaikissa sisäisissä elementeissä on P2i-pinnoite vesiroiskeilta suojaamiseksi.

Magic V2 -puhelimen sisällä on suuri 7,92 tuuman kokoinen LTPO OLED -näyttöpaneeli, jossa on 2156 x 2344 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on HDR10+ -tuki sekä korkea 1600 nitin kirkkaus. Näyttöön on saatu myös 3840 hertsin PWM-himmennys, joka vähentää silmien rasitusta. Näytön luvataan tukevan myös stylus-kyniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkopuolen näyttö on kooltaan 6,43 tuumaa ja sekin perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on 2376 x 1060 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 2500 nitin maksimikirkkaus. Ulkopuolen näyttö tukee myös stylus-kynää.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka on tällä kertaa niin sanottu paranneltu versio. Honor hyödyntää siis versiota, jossa tehokkain ydin on kellotettu 3,36 GHz:n taajuudelle. Magic V2 -puhelimesta on 16 gigatavun RAM-muistilla varustellut versiot sekä 256 sekä 512 gigatavun tai 1 teratavun tallennustilalla varustellut versiot.

Takaosassa on kolmoiskamera, jonka kohokohta on 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakautuksella sekä f/1.9-aukolla varustellulla linssillä. Lisäksi mukana 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 20 megapikselin telekamera 2,5-kertaisella optisella zoomilla sekä optisella kuvanvakautuksella. Puhelimeen on saatu kaksi 16 megapikselin etukameraa, jota varten näyttöihin on tehty reikä.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja kyseessä on uudenlainen pii-hiili-akku. Lataus onnistuu 66 watin teholla langallisesti USB-C-liittimen kautta. Tuettuna ei ole langatonta latausta. Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan Android 13, jonka päällä hyrrää MagicOS 7.2 -käyttöliittymä.

Kiinassa Magic V2 on esitelty neljässä väriversiossa, jotka ovat violetti, nahkapintainen musta, kulta sekä lasipintainen musta. Honorin mukaan 16 + 256 gigatavun versio maksaa 8999 juania ja 16 + 512 gigatavun versio maksaa 9999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 1126 euroa sekä 1251 euroa. Lisäksi puhelimesta on niin sanottu Magic V2 Ultimate -versio 16 gigatavun RAM-muistilla sekä 1 teratavun tallennustilalla. Hintaa on 11999 juania, eli noin 1502 euroa.

Lähde: Honor

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor