NokiaYleinen

Nokia tehostaa toimintojaan Suomessa, Ranskassa ja Saksassa – Jopa 1330 työpaikkaa vaarassa

Nokia on tänään ilmoittanut suurista yt-neuvotteluista niin Suomessa, Ranskassa kuin Saksassakin. Nokia on tänään kutsunut henkilöstön edustajat Suomessa 22.1.2019 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen vuonna 2019. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa. Oulun tehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin.

”Jatkuva kustannusten seuranta on elintärkeää toimialallamme ja suunnitellut muutostoimenpiteet ovat välttämättömiä Nokian pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamiseksi. Tällaiset päätökset eivät ole helppoja ja teemme parhaamme tukeaksemme henkilöstöämme muutosprosessin aikana”, sanoi Nokian maajohtaja Tommi Uitto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nokia on edistynyt strategiansa toteuttamisessa tarjoamalla hyvällä vauhdilla korkean suorituskyvyn kokonaisvaltaisia verkkoja, laajentanut asiakaskuntaansa sekä kehittänyt itsenäistä ohjelmistoliiketoimintaa. 5G-liiketoimintamme alkuvaiheen kehitys on ollut vahvaa ja kasvatamme edelleen investointejamme tähän kriittiseen teknologiaan. Aiomme ponnistella entistä ankarammin varmistaaksemme, että Nokian kurinalainen toimintamalli pysyy kilpailuetunamme ja säilytämme alan johtoaseman kustannusten hallinnassa, tuottavuudessa ja tehokkuudessa. Suomi tulee edelleen olemaan Nokialle tärkeä maa näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Rekrytoimme jatkossakin avainteknologioiden osaajia kaikissa Suomen toimipisteissä”, Tommi Uitto jatkoi.

Osana neuvotteluja Nokia aikoo ehdottaa aiemmin hyväksi todetun Bridge-tukiohjelman käyttöönottoa auttaakseen vähennysten kohteeksi joutuvia työntekijöitään löytämään uusia mahdollisuuksia työurallaan. Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 000 työntekijää.

Ranskassa Nokia on myös ilmoittanut vähentävänsä tuntuvat 460 työpaikkaa. Kyseessä on noin 11 prosenttia Nokian Ranskan työvoimasta. Nokialla on Ranskassa noin 4000 työntekijää. Nokia osti Alcatel-Lucentin vuonna 2015 ja oston jälkeen nyt ilmoitetut yt-neuvottelut Ranskassa ovat järjestyksessään jo kolmannet. Ensimmäisissä neuvotteluissa irtisanottiin 400 ihmistä ja toisessa noin 450 ihmistä. Asiasta uutisoi LesEchos-lehti.

Tänään Nokia on ilmoittanut irtisanomisista myös Saksassa, jossa vähennetään jopa 520 työpaikkaa. Saksassa Nokialla on noin 3500 työntekijää. Irtisanomisista Saksassa uutisoi muun muassa Handelsblatt-lehti.

Lähde: Nokian tiedote, LesEchos, Handelsblatt

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia