DNAXiaomiYleinen

DNA aloitti Xiaomi Mi MIX 3 -puhelimen ennakkomyynnin

DNA on aloittanut tällä viikolla Xiaomin uunituoreen Mi MIX 3 -älypuhelimen ennakkomyymisen. DNA tarjoaa verkkokaupassaan puhelimesta vain mustaa värivaihtoehtoa 128 gigatavun tallennustilalla varusteltuna. Hintaa puhelimella 598,32 euroa ja toimituksien luvataan alkavan 25. tammikuuta 2019. Kerroimme jo tammikuun alussa Verkkokauppa.comin aloittaneen Xiaomi Mi MIX 3 -puhelimen myymisen 599,90 euron hintaan.

Xiaomi Mi MIX 3 on rakenteeltaan alumiinia sekä keraamia. Etuosassa kosketusnäyttö valtaa suuren osan pinta-alasta. Näytön alapuolella on muita näytön reunoja vain hieman paksumpi musta kaistale. Puhelimen etuosassa ei ole siis nähtävissä muun muassa etukameraa. Xiaomi on tehnyt uutuuspuhelimensa kanssa erikoisen ratkaisun, sillä laitteessa on liu’utettava rakenne. Puhelimen näyttöä liu’utettaessa alaspäin tulee näytön alta esille muun muassa kaksi etukameraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Xiaomi Mi MIX 3 on yksi markkinoiden kehittyneimmistä puhelimista. Tehoista on vastaamassa tuttu Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia. Mi MIX 3:ssa on lisäksi erillinen AI-painike sekä NFC-toiminnallisuus. Näyttö Mi MIX 3:ssa perustuu AMOLED-teknologiaan ja on suuruudeltaan 6,39 tuumaa. Tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli pikseleitä löytyy 2340 x 1080. Näyttö kykenee myös 600 nitin kirkkauteen. Xiaomi kertoi näytön peittävän 93,4 prosenttia koko puhelimen etuosasta.

Kameroissa Mi MIX 3 on myös Xiaomin mukaan hyvin vahvoilla. Pääkamera rakentuu kahdesta 12 megapikselin sensorista. Toinen kameroista on normaali Sonyn kehittämä IMX363-sensori, jossa on muun muassa f/1.8-aukko, 1.4um pikselikoko ja 4-akselinen kuvanvakain (OIS). Toinen kameroista on myös 12 megapikseliä, mutta telesensori. Tässä kamerassa on f/2.4-aukko ja 1.0um pikselikoko. Kamera mahdollistaa 2x optisen zoomauksen, paremman yökuvauksen sekä bokeh-kuvaamisen. Videokuvauksessa Xiaomi on kertonut puhelimen tukevan 960 FPS:n hidastusvideoiden taltiointia.

Muita Xiaomi Mi MIX 3:n pääominaisuuksia ovat muun muassa suurehko 4000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen Quick Charge 4 -pikalatausteknologiaa. Puhelin tukee myös 10W:n langatonta latausta ja myyntipakkauksen mukana toimitetaan vakiona langaton latausalusta.

Suomessa uusi Mi MIX 3 -puhelin on nyt siis tarjolla Verkkokauppa.comin sekä operaattori DNA:n kautta. Jos puhelimen haluaa nopeasti käsiinsä, niin Verkkokauppa.comilta laitetta löytyy suoraan hyllystä. DNA:n kautta toimituksia joutuu odottamaan tammikuun loppuun.

DNA on aloittanut Xiaomi Mi MIX 3 -puhelimen ennakkomyynnin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:DNA