NokiaYleinen

Nokia vaihtaa toimitusjohtajaa – Rajeev Surin tilalle nousee Pekka Lundmark

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta. Nokian hallitus on nimittänyt Pekka Lundmarkin Nokian toimitusjohtajaksi. Lundmark aloittaa uudessa tehtävässään arviolta 1.9.2020.

Lundmark toimii tällä hetkellä johtavan suomalaisen energiayhtiön Fortumin toimitusjohtajana, missä roolissa hän on johdonmukaisesti luonut vahvaa lisäarvoa osakkeenomistajille, uudistanut menestyksekkäästi yhtiön strategian, ja asemoinut sen tärkeäksi toimijaksi muuttuvalla globaalilla energiasektorilla. Ennen Fortumia Lundmark oli Konecranesin, johtavan globaalin materiaalinhallintayrityksen, toimitusjohtaja ja toimi vuosina 1990-2000 erinäisissä johtotehtävissä Nokian palveluksessa, mukaan lukien strategia- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana Nokia Networksillä. Lundmark valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta. Hänen toimipaikkansa tulee olemaan Espoossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen tyytyväinen, että Pekka on sopinut tulevansa Nokialle hetkellä, jossa Alcatel-Lucentin hankinta on takanamme ja 5G:n maailma edessämme”, sanoi Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen puheenjohtaja. ”Hänellä on vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja omistaja-arvon luomisesta isoissa B2B-yrityksissä, laaja-alaista kokemusta televiestintäverkoista, teollisuuden digitalisaatiosta sekä tärkeistä markkinoista, kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta. Johtajana hänen painopisteenään ovat olleet strategian selkeyttäminen, operatiivisen toiminnan parantaminen sekä vahvan taloudellisen tuloksen luominen.”

”Minulla on kunnia saada mahdollisuus johtaa Nokiaa, ainutlaatuista yritystä, jossa on paljon potentiaalia ja lahjakkaita ihmisiä”, sanoi Lundmark. ”Voimme yhdessä luoda lisäarvoa osakkeenomistajille toteuttamalla Nokian tehtävää kehittää teknologiaa, joka yhdistää koko maailman. Olen vakuuttunut siitä, että yritys on asemoitu hyvin 5G-aikakaudelle, ja tavoitteenani on varmistaa, että lunastamme lupaukset asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille. Vahvat arvot, johtavat innovaatiot ja vankkumaton sitoumus asiakkaita kohtaan ovat aina olleet keskeisiä Nokialle ja haluan jatkossa keskittyä näihin tekijöihin entistä enemmän.”

Rajeev Suri, Nokian tämänhetkinen toimitusjohtaja, on antanut aiemmin yhtiön hallituksen ymmärtää, että hän harkitsee tehtävänsä jättämistä jossain vaiheessa tulevaisuudessa edellyttäen, että selkeä suunnitelma seuraajan osalta on olemassa. Nokian hallitus on toteuttanut järjestelmällisen seuraajahaun ja toiminut läheisessä yhteistyössä Surin kanssa kehittääkseen sisäisiä ja löytääkseen ulkopuolisia seuraajaehdokkaita. Prosessi kulminoitui tänään 2.3.2020, kun Nokian hallitus päätti Lundmarkin nimityksestä.

“Näiden 25 Nokia-vuoden jälkeen olen halunnut tehdä jotain uutta”, Suri sanoi. ”Nokia tulee aina olemaan osa minua ja haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa olen työskennellyt ja jotka ovat auttaneet tekemään Nokiasta paremman yhtiön ja minusta paremman johtajan. Lähden yrityksestä uskoen vahvasti, että paluu parempaan tuloskehitykseen on näköpiirissä ja tuntien ylpeyttä siitä, mitä olemme saavuttaneet. Pekka on loistava valinta Nokialle. Odotan sujuvaa yhteistyötä hänen kanssaan siirtymäkauden aikana ja toivotan hänelle menestystä hänen uudessa roolissaan.”

“Haluan kiittää Rajeevia koko hallituksen puolesta hänen menestyksekkäästä työstään Nokialla”, sanoi Siilasmaa. ”Rajeevin luotettavuus, sitoutuminen ja vahva arvopohja ovat toimineet esikuvana nokialaisille. Tiedän, että aivan kuten minäkin, Rajeev tulee aina olemaan nokialainen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suri jättää nykyisen tehtävänsä 31.8.2020 ja jatkaa Nokian hallituksen neuvonantajana 1.1.2021 asti. Toimitusjohtajakautensa aikana Nokialla ja Nokia Siemens Networksilla Suri johti merkittäviä rakenteellisia muutoksia televiestinnän infrastruktuuritoimialalla, perustavanlaatuista käännettä Nokia Siemens Networksin liiketoiminnassa mukaan lukien useiden ydinliiketoimintaan kuulumattomien toimintojen myymistä, huomattavaa kasvua yrityksen tuottoisassa patenttilisensointiliiketoiminnassa, Alcatel-Lucentin integraatiota sekä menestyksekästä siirtymistä Software ja Enterprise-liiketoiminta-alueille. Hänen johtajakautensa aikana Nokia nousi sijalta neljä alan toiseksi merkittävimmäksi yritykseksi, rakentaen pohjan pitkän tähtäimen menestykselle.

Lähde: Nokian lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia