HMDNokiaYleinen

Nyt tuli vahvistus Nokia 1.3 -halpapuhelimelle – julkaisun piti tapahtua jo viime viikolla

Nokia C1 on HMD Globalin edullisin sekä teknisesti heikoin Android-älypuhelin.

Nokiaan keskittyvä Nokiamob.net -sivusto on tehnyt löydöksen Bluetooth-sertifiointitietokannasta, johon on listattuna HMD Globalin kehittämä Nokia 1.3 -puhelin. Kyseessä on seuraaja Nokia 1 -puhelimelle, joka julkaistiin vuoden 2018 alussa. Nokia 1.3:n julkaisun piti tapahtua alun perin jo viime viikolla 23. helmikuuta, jolloin HMD Globalin piti järjestää uusien Nokia-puhelimien julkaisutilaisuus.

Tulevan Nokia 1.3 -puhelimen mallinumeroiksi on listattuna TA-1205, TA-1207 ja TA-1216. Kovin paljoa ei Bluetooth-sertifiointi paljasta, mutta puhelimessa on ainakin Bluetooth 4.2 -tuki. Viime aikoina HMD Global on esitellyt ahkerasti uusia halpapuhelimia, kuten Nokia 2.3:n ja 3G-yhteyksillä varustellun Nokia C1 -puhelimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 1.3 -puhelimessa odotetaan olevan aikaisempien huhujen perusteella 1 gigatavu RAM-muistia, 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 13 megapikselin kamera sekä 5 megapikselin etukamera. Akun koko saattaa olla 4000 milliampeerituntia sekä myös irrotettavissa. Muotoilun kerrotaan olevan vastaava Nokia 2.3 -puhelimen kanssa, eli varusteltuna kuvioidulla muovikuorella. Nokia 1.3 saattaa saada myös pisaramaisella lovella varustellun näyttöpaneelin sekä MediaTekin järjestelmäpiirin. Tietojen mukaan puhelin maksaa 79 euroa.

HMD Global perui MWC-messujen yhteyteen suunnitellun julkaisutilaisuutensa koronaviruksen aiheuttaman huolen takia. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin uudet Nokia-puhelimet tullaan julkaisemaan. Nokia 1.3 -puhelimen ohella odotettiin myös alle 200 euroa maksavaa Nokia 5.2 -puhelinta sekä HMD Globalin ensimmäistä 5G-yhteyksillä varusteltua Nokia 8.2 -puhelinta.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

8 Kommenttia

 1. ketä edes kiinnostaa joku ”nokia”. toisaalta lapselle ehkä hyväkin luuri halpaan hintaan

  1. Itellä 5.1 ja olen ollut todella tyytyväinen. Ketä edes kiinnostaa Samsungit ja muut?

   1. Nokia on roskaa…

   2. Teknisestihän Nokia ei mikään edelläkävijä enää ole ja muilla on tarjota arvokkaampia laitteita, mutta niin kauan kuin Nokia on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto keskihintaisissa puhelimissa, tulen käyttämään, koska ei ole tarvetta vaihtaa. Itsellä ei mitään valittamista Nokia 8 -puhelimesta.

 2. Mulla NOKIA 8 SIROCCO. Mahtava puhelin. Odotan Nokia 9,2 julkaisua. Heti menee ostoon kun tulee myyntiin

  1. Nokia 8 Sirocco, loistava puhelin, raukkamaista mollata Nokiaa

 3. Minullakin Nokia Sirocco paras puhelin mitä minulla ollut, vesitiivis eikä töki. MN

  1. Nokia 8
   2vuotta ja 6 kuukautta

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD