AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia X6 julkaistaan ensi viikolla – Tässä ovat puhelimen tekniset tiedot ja uudet kuvat

HMD Global tulee esittelemään ensi viikolla Kiinassa uuden puhelimen, joka on uudelleen henkiin herätetty Nokia X6. Julkaisu tapahtuu virallisesti 16. toukokuuta, mutta puhelinta on esitelty jo huhtikuun lopulla julkisesti. Puhelimen yksityiskohtaisia teknisiä ominaisuuksia ei kuitenkaan ole etukäteen vielä paljastettu, mutta nyt suurin osa niistä on vahvistunut Tenaan tietokannasta. Lisäksi kiinalainen jälleenmyyjä Suning on julkaissut Weibo-tilillänsä muutamia uusia kuvia Nokia X6 -puhelimesta.

Tenaan mukaan Nokia X6 tulee saamaan 5,8 tuuman näytön, jonka tarkkuus on 2280 x 1080 pikseliä. Jo aikaisemmin julkaistujen kuvien perusteella puhelimen näytössä on muun muassa iPhone X -puhelimesta tuttu näyttölovi. Tulevan puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 147,2 x 70,98 x 7,99 mm ja painoa on 151 grammaa. Tenaa ei luonnollisesti ilmoita laitteesta löytyvästä järjestelmäpiiristä ytimien ja kellotaajuuden lisäksi mitään muuta, mutta todennäköisesti Nokia X6 tulee saamaan keskiluokan Snapdragon järjestelmäpiirin. Sisäistä tallennustilaa tulee olemaan joko 32 tai 64 gigatavua mallista riippuen. Lisäksi puhelin tukee muistikorttia. RAM-muistiksi on ilmoitettu 3, 4 sekä 6 gigatavua. Muita odotettuja ominaisuuksia ovat 16 megapikselin kaksoiskamera ja 16 megapikselin etukamera. Akun on ilmoitettu olevan kooltaan 3000 milliampeerituntia ja sitä ladataan hyödyntäen USB-C-tyypin latausporttia. Puhelimessa on myös Android 8.1.0 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tenaa on myös ilmoittanut Nokia X6 -puhelimen tulevan tarjolle väreissä sininen, musta ja hopean valkoinen. Tenaan tietoja voidaan pitää jo hyvin varmoina, mutta puhelin julkaistaan kuitenkin vasta ensi viikolla, jolloin tekniset ominaisuudet varmistuvat.

Lähde: Tenaa ja Suning

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android