AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia X6 julki Kiinassa – Tulossa myyntiin todennäköisesti myös Suomessa

HMD Global on esitellyt tällä viikolla Kiinan markkinoille uuden lovinäytöllisen Nokia X6 -puhelimen. Kyseessä on sama puhelin, jota yhtiö vilautti ensikerran jo huhtikuun alussa Kiinassa, mutta ei paljastanut laitteen tietoja vielä silloin. Nyt puhelin on julkaistu virallisesti, eikä se ole todennäköisesti jäämässä vain kiinalaisten herkuksi.

Uudessa Nokia X6 -puhelimessa on 5,8 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 2280 x 1080 pikseliä. Puhelimen näytössä on muun muassa iPhone X -puhelimesta tuttu näyttölovi. Nokia X6:n mitoiksi on ilmoitettu 147,2 x 70,98 x 7,99 mm ja painoa on 151 grammaa. Tehoista laitteessa huolen pitää Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla 32 tai 64 gigatavua, mutta tarvittaessa muistia saa lisää muistikortin avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameran osalta HMD Global on päättänyt jäälleen käyttää kaksoiskamerateknologiaa ja tällä kertaa se koostuu 16 ja 5 megapikselin sensoreista. Etukamera on suuruudeltaan myös 16 megapikseliä. Nokia X6:n akku on kooltaan 3060 milliampeerituntia ja sitä ladataan hyödyntäen USB-C-tyypin latausliitintä. Puhelimessa on myös Android 8.1.0 -käyttöjärjestelmä.

Kiinassa Nokia X6 on tarjolla kolmessa värissä, jotka ovat sininen, musta ja valkoinen. Puhelimen halvin versio maksaa 1299 juania, eli noin 173 euroa. Uutuuspuhelin on todennäköisesti tulossa myyntiin myös maailmanlaajuisesti, jos on uskomista HMD Globalin Juho Sarvikkaan alla näkyvää Twitter-kyselyä.

Lähde: Nokia, Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android