AndroidArvostelutHMDNokiaYleinen

Arvostelussa uusittu Nokia 6 – Tuttu puhelin huimasti kehittyneempänä

Uusi Nokia 6.1

Kesällä 2017 HMD Global toi Suomessa myyntiin ensimmäiset Nokia-älypuhelimensa ja myös SuomiMobiilissa pääsimme uutuuksiin tutustumaan. Arvostelimme Nokia 6 -puhelimen elokuussa ja se pääsi vakuuttamaan erityisesti laadukkaan rakenteen sekä puhtaan Android-käyttökokemuksensa osalta. Tällä kertaa testattavaksi saapui Nokia 6:n päivitetty versio, joka tunnetaan nimillä Nokia 6.1 ja Nokia 6 (2018). Itse tykkään käyttää myyntipakkauksestakin löytyvää nimeä Nokia 6.1, jota tulen myös tässä artikkelissa käyttämään.

Nokia 6.1 on ollut nyt testattavana parin viikon ajan ja olen ollut hyvin tyytyväinen puhelimeen. Verrattuna viime vuoden Nokia 6 -puhelimeen on Nokia 6.1:ssä selviä päivityksiä. Näytön koko on pysynyt samana, mutta HMD Global on kuitenkin onnistunut pienentämään laitteen fyysistä kokoa muun muassa siirtämällä sormenjälkilukijan puhelimen takaosaan. Ulkoisesti Nokia 6.1 on selvä seuraaja edeltäjälleen ja ulkoiset muutokset ovat varsin pieniä. Tällä kertaa HMD Global leikittelee lisäksi Nokia 8 -puhelimesta tutulla kuparin värillä, joka tuo uutuuspuhelimen mustaan runkoon mukavan viimeistelyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 6.1 on saanut mukavia uudistuksia sekä päivityksiä, ja se näkyy myös hinnassa. Viime vuonna Nokia 6 tuotiin Suomessa saataville 249 euron hintaan, kun tänä vuonna Nokia 6.1:n suositushinta on 299 euroa. Muutoksiin verrattuna 50 euron lisähinta on ymmärrettävissä. Vaikka hinta onkin korkeampi, niin Nokia 6.1 on hinnoittelultaan vielä hyvin kilpailukykyinen.

Tässä artikkelissa tulemme perehtymään HMD Globalin helmikuussa 2018 julkaisemaan Nokia 6.1 -puhelimeen ja tulen kertomaan oman henkilökohtaisen mielipiteeni laitteesta.

Tekniset tiedot
Nokia 6.1 (TA-1043)
Mitat: 148.8 x 75.8 x 8.6 mm
Paino: 172 g
Näyttö: 5.5 tuumaa Full HD (1920 x 1080) Gorilla Glass 3 / 16:9-kuvasuhde
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 630 (Adreno 508)
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin ZEISS-brändätty pääkamera (PDAF / 1.0 um / f/2.0 / kaksisävysalama) ja 8 megapikselin etukamera (FF / 1.12 um / f/2.0 / 84 asteen näkyvyys)
Akku: 3000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android One (päivitettävissä heti Android 8.1 Oreoon)
Muuta: Dual-SIM / muistikorttipaikka
Liitännät:  3.5 mm kuulokeliitäntä / USB-C / USB 2.0
Ääni: yksi kaiutin / kaksi mikrofonia (OZO Audio -tallennus)
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija / Hall-anturi
Värit: musta-kupari / valkoinen-hopea / sininen-kulta
Hinta: 299 €

Myyntipakkaus

Puhelimen myyntipakkaus on odotuksien mukainen.

HMD Global toimittaa Nokia 6.1 -puhelimen tutussa myyntipakkauksessa, jollainen löytyy lähes jokaisesta uudesta Nokia-älypuhelimesta. Myyntipakkausta koristaa kuva puhelimen etuosasta, minkä taustalla on kuva kahden ihmisen käsistä, jotka tuovat esille Nokian vanhaa Connecting People -ideologiaa, jossa puhelimet yhdistävät ihmisiä. Pakkauksen takaosassa on nähtävissä kuva puhelimesta sekä puhelimen pääpiirteiset tekniset tiedot ja ominaisuudet.

Myyntipakkaus pitää sisällään itse puhelimen lisäksi SIM-korttiluukun avaustyökalun, pikakäyttöoppaan usealla kielellä, laturin, USB-C-tyypin tiedonsiirtokaapelin sekä 3,5 mm -liitännällä toimivat WH-108-nappikuulokkeet. Mitään erikoista Nokia 6.1:n myyntipakkauksesta ei siis löydy ja mukana on kaikki samat tarvikkeet kuin viime vuoden Nokia-puhelimien myyntipakkauksissa. Mukana ei siis tule minkäänlaista suojakuorta, joten halutessaan sellainen on ostettava erikseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoiset huomiot ja laatutuntuma

Heti Nokia 6.1 -puhelimen käteen otettuani tuli ns. ”flashback” viime kesään, jolloin pääsin testaamaan alkuperäistä Nokia 6:sta. Tuntumaltaan uusi versio on hyvin lähellä edeltäjäänsä. Eikä ihmekään, sillä puhelimet jakavat keskenään useita samoja muotoiluelementtejä, vaikka uudessa Nokia 6.1:ssä on joitakin miellyttäviä muutoksia. Testiini päätynyt väriversio oli musta, joka on koristeltu kuparisilla yksityiskohdilla. Suomessa puhelin on myynnissä tämän lisäksi sinisenä, jossa timanttileikatut yksityiskohdat on värjätty kuparin sijasta kullalla. HMD Global on julkaissut Nokia 6.1 -puhelimen myös värissä valkoinen/hopea, mutta tämä versio ei ole toistaiseksi rantautunut Suomessa myytäväksi.

Käsituntumaltaan Nokia 6.1 on jämäkkä ja hieman sirompi kuin edeltäjänsä. Jämäkkyyttä on tuomassa erityisesti 6000-sarjan alumiinista valmistettu runko, joka kestää tavallisen elämän kolhut. Testijakson aikana en ruvennut puhelinta väkisin tiputtelemaan, mutta pari kertaa Nokia 6.1 pääsi livahtamaan kuivista käsistä. Yhtään näkyvää kolhua tai muuta kosmeettista virhettä ei kuitenkaan syntynyt. Näyttöä puhelimessa on suojaamassa Corning Gorilla Glass 3 -lasi — joka on tuttu monista alle 300 euron puhelimista — vaikka tarjolla olisi uudempiakin lasiversioita. Gorilla Glass 3 on kuitenkin tuttu ja luotettava vaihtoehto, joka estää naarmuuntumista eikä ota itseensä pienistä kolhuista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka vedenkestävyys on yleistyvä trendi älypuhelimissa, niin Nokia 6.1 ei ole saanut minkäänlaista IP-tason suojausta. Puhelinta ei siis kannata väkisin kastella tai vahingossakaan tiputtaa veteen, vaikka Nokia 6.1 onkin muuten varsin kestävä ja jämäkkä älypuhelin.

Uudessa Nokia 6.1:ssä HMD Global on pystynyt pienentämään laitteen fyysisiä mittoja mukavasti verrattuna edeltäjäversioon. Laitteen ilmoitetut mitat ovat 148,8 x 75,8 x 8,2 millimetriä, joten suurin muutos on tullut puhelimen korkeuteen. Vaikka HMD Global on onnistunut hieman pienentämään puhelinta, niin silti laitteessa on paljon ylimääräistä pintaa suhteutettuna näytön kokoon. Nokia 6.1:n etupuolesta näytön osa on 73 prosenttia, eli ei kovin paljoa verrattuna esimerkiksi viime vuonna esitellyn iPhone X:n vastaavaan lukuun, joka on 83 prosenttia. Viime vuonna Nokia 6:ssa nähtiin sormenjälkilukija sekä kapasitiiviset navigointipainikkeet näytön alapuolella, mutta tänä vuonna Nokia 6.1:ssä näitä ei enää ole ja saadaan tyytyä ainoastaan ohjelmistollisesti näytölle toteutettuihin painikkeisiin. Näytön yläpuolelta löytyy kuitenkin valoisuudentunnistin, puheluihin käytettävä kuuloke sekä etukamera.

Puhelimen takaosa on saanut hieman muutoksia verrattuna edeltäjäänsä. Nyt takaosassa on hieman kohollaan oleva pitkulainen kameraosa, josta löytyy yksi kamera ja kaksisävyinen LED-salama. Kameraosassa on myös ZEISS:n logo, joka on osoitus kameran olevan HMD Globalin ja saksalaisen ZEISS:n yhteistyön tulos. Kameraosan alapuolella on sormenjälkilukija ja tämän alta löytyy vielä perinteinen Nokia-logo. Nokia 6.1:n takaosaan on painettu vielä laitteessa käytettävän Android-version logo, eli ”Android One”, sekä pienellä tekstillä muun muassa laitteen valmistusmaa.

Mielestäni uutuus-Nokian yksi virheistä on sormenjälkilukijan sijainti. Noin parin viikon testijakson aikana huomasin, että sormenjälkilukija oli liian alhaalla, minkä takia asetin sormen yleensä hieman ylemmäksi salaman kohdalle. Vaikka sormenjälkilukija löytyy normaalia alempaa, niin kyllä ainakin itse totuin jo muutaman päivän käytön jälkeen asettamaan sormen oikeaan kohtaan, vaikka toisinaan virheitä vielä sattui.

Nokia 6.1 -puhelimen oikeasta kyljestä löytyy tutut käynnistys- sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. Painikkeiden tuntuma on omaan makuuni hieman heikko, mutta niiden käyttöön tottuu kuitenkin ajan kanssa. Puhelimen vasemmalta kyljeltä löytyy ainoastaan SIM-korttiluukku. Laitteen yläreunaan on jätetty ainoastaan 3,5 millimetrin kuulokeliitin, kun taasen alareunassa on yksi mikrofoni, kaiutin sekä USB-C-tyypin latausliitin.

Näyttö

Näyttö on yksi Nokia 6.1 -puhelimen kompromisseista, jos otetaan huomioon älypuhelinmarkkinoiden uusin suuntaus. Perustiedoiltaan näytössä ei ole mitään vikaa: 5,5 tuuman IPS LCD -näyttö, jonka tarkkuus on Full HD -tasoa, eli 1920 x 1080 pikseliä. Suurin huolenaihe on kuitenkin 16:9-kuvasuhde, sillä lähes kaikissa muiden valmistajien uusissa alle 300 euron puhelimissa on 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö. Näiden rinnalla Nokia 6.1 näyttää väistämättä vanhanaikaiselta, eikä sille voi mitään.

Nokia 6.1 on kuitenkin näytön osalta loistava valinta niille, jotka eivät välitä uusimmasta 18:9-kuvasuhteen suuntauksesta. Itse tykkäsin laitteen näytöstä, sillä se toistaa värit hyvin, siinä on hyvät katselukulmat ja se on kohtuullisen kirkas. Useimmille käyttäjille Nokia 6.1:stä löytyvä näyttö on varmasti täysin riittävä, vaikka se ei ole markkinoiden kärkeä.

Tekniikka ja akunkesto

Tekniikassa on kaikista suurimmat muutokset, kun verrataan viime vuoden Nokia 6 -versioon. Tällä kertaa tehoista pitää huolen hyvin kyvykäs Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri, kun viime vuonna tyydyttiin selvästi heikompaan Snapdragon 430 -järjestelmäpiiriin. Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri rakentuu kahdeksasta samanlaisesta 2,2 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa Nokia 6.1:ssa hoitaa Adreno 508. Suomessa myytävässä Nokia 6.1 -versiossa on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Muistien osalta HMD Global ei siis ole tehnyt muutoksia. HMD Global on lisäksi päättänyt säästää hyödyllisen muistikorttipaikan, joka tukee muistikortteja aina 128 gigatavuun asti.

Ajoimme puhelimessa läpi tutut suorituskykytestit ja niissä laite pärjäsi hyvin. Alla olevassa taulukossa on nähtävissä kaikki Nokia 6.1:n saamat pisteet, jotka ovat selvästi paremmat kuin viime vuoden Nokia 6 -mallin vastaavat. Puhelimesta löytyvä Snapdragon 630 riittää hienosti päivittäiseen käyttöön ja jopa raskaatkin pelit toimivat sujuvasti. Testijakson aikana järjestäen kaikki päivittäisessä käytössä käyttämäni sovellukset avautuivat nopeasti ja toimivat sulavasti.

Testitulokset
Nokia 6.1 (SD630) Nokia 8 (SD835) Nokia 6 (SD430)
AnTuTu: 90 510 pistettä 173 471 pistettä 46 941 pistettä
Geekbench 4 (single): 880 pistettä 1912 pistettä 683 pistettä
Geekbench 4 (multi): 4168 pistettä 6504 pistettä 2832 pistettä
PCMark 2.0: 4986 pistettä 6809 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 16 986 pistettä 40 382 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 18 572 pistettä 55 334 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 13 078 pistettä 20 754 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 823 pistettä 3494 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 714 pistettä 3680 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 1764 pistettä 2970 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

Akunkestosta puhelimessa huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku, jota ei ole mahdollista irrottaa. Akunkeston osalta puhelin ei pääse yllättämään, vaan se on perustasoa. Akku kestää omassa käytössäni yhden päivän, eikä enempää. Viime vuoden Nokia 6 -mallissa akun lataaminen oli suurin ongelma, sillä siitä ei löytynyt minkäänlaista tukea pikalataukselle ja täyteen latautumista sai odotella reilusti yli kaksi tuntia. Nyt Nokia 6.1:ssä HMD Global on korjannut tämän ongelman ja puhelin tukeekin pikalatausta, jonka ansiosta nollasta täyteen akun latautuminen kestää alle kaksi tuntia. Muutosta on tullut myös siinä suhteessa, että jo viime vuonna vanhaksi todettu micro-USB-liitäntä on vaihtunut tuoreempaan USB-C 2.0 -liittimeen.

Sormenjälkilukija, mutta ei kasvojentunnistusta

Vielä vuosi takaperin HMD Globalin puhelimissa sormenjälkilukija löytyi laitteiden etupuolelta, mutta tänä vuonna järjestäen kaikista puhelimista se on löytynyt laitteen takaosasta. Myös uudessa Nokia 6.1:ssä sormenjälkilukija on sijoitettuna puhelimen taakse kameran alapuolelle. Vuoden 2017 lopulla monet valmistajat alkoivat tuomaan puhelimiinsa kasvojentunnistusta, mutta ainakaan vielä Nokia 6.1:n kohdalla HMD Global ei ole lähtenyt mukaan tähän kelkkaan.

Sormenjälkilukija toimii Nokia 6.1:ssä hyvin, mutta se ei ole missään tapauksessa markkinoiden nopein. Lukija tuntuu olevan selvästi nopeampi kuin edellisessä mallissa, mutta HMD Globalilla olisi vielä hieman nopeutettavaa, kun vertaa esimerkiksi Huawein puhelimien lukijoiden nopeuteen. Nokia 6.1:ssä sormenjälkilukija on luotettava ja se tunnistaa pitkälti kaikki avauskerrat.

Tulevaisuudessa toivoisin HMD Globalin ottavan käyttöön myös kasvojentunnistuksen, joka on yleistynyt vauhdilla älypuhelimissa viimeisen vuoden aikana. Ennen puhelimen testaamista olin ymmärtänyt kasvojentunnistuksen kuuluvan Nokia 6.1:n vakiovarustukseen, mutta näin ei kuitenkaan ollut.

Kamera ja uusi Nokia Pro Camera -tila

Nokia 6.1 -puhelimessa HMD Global luottaa vahvasti yhteen takakameraan, kun monet kilpailijat ovat tuoneet samassa hintaluokassa tarjolle kaksoiskameroita vaihtelevalla menestyksellä. Henkilökohtaisesti en näe kaksoiskameran puutetta negatiivisena seikkana, sillä lukuisat alle 300 euron puhelimet ovat osoittaneet kaksoiskameroiden olevan varsin hyödyttömiä, jollei niitä ole suunniteltu kunnolla. Tämän takia olen jopa helpottunut, ettei Nokia 6.1:stä löydy kaksoiskameraa. Puhelimessa on siis yksi 16 megapikselin (1,0 um, f/2.0) kamera, jonka tukena on kaksisävyinen LED-salama. Pikaisesti tarkasteltuna pääkamera ei ole saanut suuria muutoksia verrattuna viime vuoden Nokia 6 -malliin, mutta näkyvin uudistus löytyy ZEISS-brändäyksestä. Nokia 6.1:ssä on siirrytty hyödyntämään saksalaisen ZEISS:n kanssa kehitettyä objektiivia.

Kuvanlaadultaan Nokia 6.1:n pääkamera on korkeintaan hyvä, mutta mitenkään poikkeuksellista jälkeä se ei kykene tekemään. Hyvässä valaistuksessa kamera on luonnollisesti parhaimmillaan. Kuvat ovat tällöin väritykseltään luonnollisia ja tarkkuus on hyvä. Hämärässä kuvista katoaa yksityiskohtia huomattavasti, mutta onneksi ainakin lähikuvausta on avustamassa salamavalo. Alla on muutamia testijakson aikana taltioituja kuvia.

Videokuvauksen osalta Nokia 6.1 on yllättävän hyvällä pohjalla. Pääkameralla pystyy taltioimaan UHD 4K -videokuvaa, mutta valitettavasti optista kuvanvakainta ei löydy. Lyhyiden testivideoiden perusteella videot ovat laadukkaita, mutta vakauttajan puutteen takia videoissa on paljon tärinää.

Suurin uudistus Nokia 6.1:n kamerassa on sovellus. HMD Global on vihdoin laittanut kamerasovelluksen uusiksi ja tuonut mukaan Lumia-puhelimista tutun Nokia Pro Camera -tilan, josta löytyy tuttu manuaalisäätöjen käyttöliittymä. Nokia Pro Camera -tilassa voi säätää helposti ISO-arvoa, valkotasapainoa, suljinnopeutta ja valotuksen korjausta. Uusittu kamerasovellus tuntuu toimivan hyvin, mutta se on vielä hieman kankea, eikä toimi aina sulavasti. Kamerasovellus tuntui välillä miettivän kauan, mutta HMD Global on onnistunut kuitenkin tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin viime vuonna.

HMD Global on tuonut lisäksi Nokia 8 -puhelimesta tutun Bothie-ominaisuuden myös Nokia 6.1:lle. Puhelimella voi siis ottaa kuvan, jossa on kuva otettuna molemmilla laitteesta löytyvillä kameroilla. Pelkkien Bothie-kuvien jatkeena on mahdollista ottaa vastaavanlaisia videoita. Kamerasovellus tukee myös Bothie-videoiden livelähettämistä omalle Facebook-sivulle tai YouTube-tilille. Henkilökohtaisesti en ole innostunut ominaisuudesta, mutta tiedän siitä olevan hyötyä joillekin kohderyhmille.

Käyttöjärjestelmänä puhdas Android One

HMD Globalin uusien Nokia-puhelimien selvin myyntivaltti on ollut koko ajan puhdas Android-käyttökokemus. Tämä on tarkoittanut sitä, ettei missään Nokia-puhelimessa ole ollut käyttöliittymässä valmistajan itse tekimiä muutoksia, vaan kaikki on jätetty sellaiseksi kuin Google on suunnitellut. Nokia-puhelimissa HMD Globalin omia sovelluksia on vain kaksi: kamera ja tuki. Tällä kertaa HMD Global on Nokia 6.1:n kohdalla päättänyt käyttää Googlen tarjoamaa Android One -käyttöjärjestelmäversiota, joka on alun perin tarkoitettu vain halpoihin Android-puhelimiin, joiden päivityksestä Google pystyi vastaamaan.

Jo Nokia 6.1:n ensituntumien merkeissä mainitsin, että olin mietteliäs HMD Globalin ratkaisua kohtaan käyttää Android One -versiota. Android One on alun perin tehty pääasiassa halvoille puhelimille, joiden suurimmat kuluttajat löytyvät kehittyviltä markkinoilta. Itsellä on tämän takia aina ollut Android Onen kohdalla mielikuva, että se on Android-versio, jota ei ole tarkoitettu ”oikeisiin puhelimiin” saatikka myyntiin maailmanlaajuisesti. Mutta Android One on muuttunut vuosien varrella ja muutamat valmistajat ovat käyttäneet sitä jopa keskitason puhelimissa. HMD Global on yksi ensimmäisistä, joka on tuonut Android Onen myös huippupuhelimiin. Vaikka Nokia 6.1:n kohdalla mainostetaan Android One -versiota, niin kuluttajalle muutos alkuperäisen Nokia 6:n tai Nokia 6.1:n kohdalla ei näy ollenkaan, sillä muutoksia ei ole oikeastaan tullut.

Tärkein puhelimen myyntivaltti ei kuitenkaan ole vain puhdas Android, vaan nopeat joka kuukausi julkaistavat tietoturvapäivitykset. Testijakson aikana puhelimeen asennettiin muutama päivitys, joista yksi oli suurempi Android 8.1 Oreo -päivitys. Nokia 6.1 toimitetaan siis vanhemmalla Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversiolla, mutta jo heti ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä laite ilmoittaa tarjolla olevasta Android 8.1 Oreo -päivityksestä.

Testijakso vietettiin pääosin käyttäen Android 8.1 Oreota, jonka tietoturvataso oli 1. huhtikuuta. Testijakson jälkeen puhelin on myös saanut tietoturvapäivityksen, joka sisältää toukokuun korjaustiedostot. Testijakson aikana käyttöjärjestelmä tuntui toimivan todella sulavasti, eikä mitään ylimääräisiä hidasteluja tai kaatumisia ollut havaittavissa. Mielestäni HMD Global on jälleen kerran onnistunut puhtaan Androidin kanssa erinomaisesti.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Nokia 6.1 -puhelinta.

Nokia 6.1 on mielestäni loistava perusälypuhelin, joka tarjoaa hyviä ominaisuuksia sekä laadukkaan rakenteen. HMD Global kuvaa uutukaistaan ”puhelimena, johon voi luottaa”, ja mielestäni tämä mainoslause on varsin osuva. Nokia 6.1 on kestävä, laadukas ja tämän lisäksi tyylikäs. Se tarjoaa hyvät tekniset ominaisuudet, joiden ansiosta puhelin toimii luotettavasti. Mikään lippulaivapuhelin ei ole kyseessä, mutta 300 eurolla puhelin tarjoaa Nokia-intoilijoille hyviä ominaisuuksia.

Puhelimen hinta on Suomessa 299 euroa, kun viime vuonna edeltäjä maksoi 249 euroa. Mielestäni uudessa versiossa ei ole niin suuria muutoksia, jonka takia hintaa olisi pitänyt nostaa 50 eurolla. Jos hinta olisi ollut 249 euroa myös Nokia 6.1:n kohdalla, niin puhelin olisi tarjonnut todella vaikuttavat ominaisuudet ja jättänyt muutaman kilpailijan nuolemaan näppejään. 299 eurolla Nokia 6.1 on ehkä hieman ylihinnoiteltu verrattuna esimerkiksi Huawein tai Motorolan puhelimiin. Nokia-brändissä on kuitenkin sen verran historianhavinaa, että 299 euroa Nokia 6.1 -puhelimesta ei vaikuta millään tavalla ostopäätökseen. Hintatietoinen kuluttaja valitsee varmasti Nokia 6.1 -puhelimen sijasta jonkin toisen puhelimen, kuten esimerkiksi 100 euroa kalliimman Nokia 7 Plussan, joka tarjoaa todella paljon ominaisuuksia.

Nokia 6.1 on kaiken kaikkiaan todella vaikuttava paketti ja mielestäni HMD Global on tuonut vanhan Nokia 6:n jo onnistuneen muotoilun uudistuneena ja tuoreempana vuoden 2018 malliin. Tykkään erityisesti mustan version kuparisista yksityiskohdista, jotka tekevät laitteesta selvästi kilpailijoiden saman hintaluokan puhelimia tyylikkäämmän. Erityisesti muotoilun, uudistuneen tekniikan sekä puhtaan ja sulavan Android-käyttökokemuksen ansiosta Nokia 6.1 ansaitsee SuomiMobiilin suosituksen.

Yhteenveto

8.1

Hyvää
  • Puhdas Android One (8.1)
  • Uusittu kamerasovellus (varauksin)
  • Ulkoinen laatutuntuma
  • Suorituskyky
Huonoa
  • Sormenjälkilukijan sijainti
  • "Vanhentunut 16:9-kuvasuhteen näyttö"
  • Näytön luettavuus auringonpaisteessa
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android