NothingYleinen

Nothing Phone (2a) saa tehonsa MediaTekin kehittämästä Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiristä

Kuva: Nothing

Nothing on tänään vahvistanut ensimmäisen teknisen yksityiskohdan tulevasta Nothing Phone (2a) -puhelimesta. Nothing tuo ensimmäistä kertaa markkinoille puhelimen MediaTekin kehittämällä järjestelmäpiirillä.

Puhelimen tehoista vastaa Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri, joka on Nothingille kustomoitu versio Dimensity 7200 -versiosta. Nothing on kertonut piirin tuovan 18 prosenttia paremman suorituskyvyn verrattuna Nothing Phone (1) -puhelimessa käytettyyn Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiriin sekä kuluttaa 16 prosenttia vähemmän virtaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (2a)

Dimensity 7200 Pro on valmistettu TSMC:n toisen sukupolven 4 nanometrin prosessilla, jonka kerrotaan olleen yksi suurimmista syistä piirin valintaa. Muut vaihtoehdot, kuten Snapdragon 782G ja Snapdragon 7s Gen 2 eivät olisi olleet samalla tasolla.

Keskihintaisiin puhelimiin suunnatussa Dimensity 7200 Prossa on kahdeksanytiminen CPU, jossa on kaksi 2,8 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Arm Cortex-A715-ydintä ja kuusi Arm Cortex-A510-ydintä. Nothing on kehittänyt myös uuden Smart Clean -optimoinnin, joka tehostaa luku- ja kirjoitusnopeuksia. Nothing lupaa ohjelmiston ja laitteiston parempien optimointien myös vähentävän virrankulutusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Phone (2a)

Aikaisemmin Nothing Phone (2a) -puhelimesta nähtiin myös CAD-mallinnuksiin perustuvia kuvia.

Aikaisempien vuotojen mukaan laitteessa on 6,7 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Pääkamerana toimii 50 megapikselin ISOCELL S5KG9 -sensori, joka on optisesti vakautettu. Ultralaajakulmakamera on myös 50 megapikselin tasoinen ja perustuu ISOCELL JN1 -sensoriin. Etuosaan on tulossa 32 megapikselin sensori.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista odotetaan vastaavan MediaTekin kehittämän Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiirin. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, millaisia eroja siinä on verrattuna perinteisempään Dimensity 7200 -piiriin. RAM-muistia olisi 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa olisi 128 tai 256 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Android 14, jonka päällä hyrrää Nothing OS 2.5.2. Puhelimen mitoiksi kerrotaan 162,2 x 76,5 x 8,7 millimetriä ja painoksi 188 grammaa.

Euroopassa puhelimen hinnan odotetaan olevan noin 349 euroa, jos on uskomista aikaisemmin vuotaneita tietoja.

Lähde: Nothing

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing