HMDNokiaYleinen

Nyt lähtivät laturit myös Nokia-puhelimien myyntipakkauksista – korvikkeena kompostoitava suojakuori

Nokia X20

Älypuhelinmarkkinoiden tuorein trendi on poistaa laturit myyntipakkauksista, sillä Apple teki kyseisen päätöksen iPhone 12 -puhelimien kohdalla. Mukaan trendiin ovat lähteneet jo Samsung uusien Galaxy S21 -puhelimien kanssa sekä Xiaomi uusien Mi 11 -malliston puhelimien kanssa Kiinassa. Nyt myös suomalainen HMD Global on päättänyt poistaa laturit myyntipakkauksista uusien Nokia X -malliston puhelimien kohdalla.

Uusien Nokia X20- ja Nokia X10 -puhelimien mukana HMD Global ei enää toimita laturia tai edes kuulokkeita mukana. HMD Globalin mukaan päätös on tehty sen takia, koska suurimmalla osalla laturi löytyy jo entisestä älypuhelimesta. Jos kuitenkin laturia tarvitsee, niin sellaisen voi erikseen ostaa Nokia-verkkokaupasta, jonka tuotot HMD Global lahjoittaa Clear Rivers -järjestölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Uuden Nokia X10:n ja Nokia X20:n mukana ei tule verkkovirtalaturia tai kuulokkeita, sillä useimmilla älypuhelimen omistajilla on jo laturi edellisestä laitteesta. Jos puhelimen omistaja haluaa hankkia erillisen laturin Nokia-verkkokaupasta, HMD Global lahjoittaa sen tuotot Clear Rivers -järjestölle, joka työskentelee poistaakseen muoviroskaa Euroopan joista ja puroista.”, kertoi HMD Global tiedotteessaan.

Nokia X -malliston myyntipakkauksen mukana kerrotaan tulevan itse laitteen ohella pikakäyttöopas, USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli, SIM-korttiluukun avaustyökalu, näytön suojakalvo sekä 100 prosenttisesti kompostoitava suojakuori. HMD Globalin aikaisempien Nokia-puhelimien mukana ei ole toimitettu aikaisemmin suojakuorta, joten laturi on nyt korvattu suojakuorella. Jos mukana tuleva suojakuori ei miellytä, niin onneksi se on kuitenkin täysin kompostoitavissa, joten siitä pääsee helposti eroon.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD