HMD globalNokiaYleinen

HMD Global uudisti Nokia-puhelimien mallistorakenteen – myös päivityskäytäntö uusiksi

Uudet Nokia X-, Nokia G- ja Nokia C -puhelimet.

HMD Global julkaisi tänään uudet Nokia X-, Nokia G- ja Nokia C -malliston älypuhelimet, jotka edustavat nyt HMD Globalin uusittua Nokia-puhelimien mallistorakennetta. Lisäksi HMD Global on laittanut uusiksi myös puhelimiensa päivityskäytännön, joka takaa ainakin kalleimmille puhelimille aikaisempaa paremman päivitystuen.

Suomessa päästään nauttimaan vain Nokia X- ja Nokia G -älypuhelinmallistoista, ja Nokia C -puhelimet on suunnattu hieman eri markkina-alueille. Nokia X -mallisto on HMD Globalin mukaan toteutettu haastamaan toimialan asettamalla uudet standardit vastuullisuudelle ja luotettavuudelle. Nokia X -puhelimet tulevat valmistajan mukaan takaamaan 3 vuotta kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä sekä 3 vuotta Android-päivityksiä. Nokia X10- ja Nokia X20 -puhelimet saavat siis päivityksiä aina Android 14 -versioon asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G -malliston HMD Global on luonut tarjoamaan alan johtavaa potentiaalia ja teknisiä ratkaisuja mahdollisimman monelle ihmiselle. Tänään julkaistut Nokia G10- ja Nokia G20 -puhelimet saavat myös 3 vuoden ajan kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä sekä 2 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä. HMD Global on taannut laitteille siis vähintään Android 13 -version.

Nokia C -mallisto edustaa HMD Globalin edullisimpia älypuhelimia, jotka ovat suunnattu älypuhelimiin siirtyville kuluttajille. Nokia C -puhelimille luvataan vähintään päivän akunkesto ja kaksi vuotta vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. HMD Global ei lupaa puhelimien saavan Android-versiopäivityksiä.

Nokia-mallistorakenne ja päivityslupaukset.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global