SonyYleinen

Nyt on puhelimella hintaa! 2499 euron Sony Xperia Pro saapuu myyntiin Suomessa

Sony esitteli vuoden 2020 alkupuolella ammattikäyttöön suunnatun Xperia Pro -älypuhelimen, joka perustuu Xperia 1 II -puhelimen tekniikkaan. Sony toi puhelimen myyntiin lähes vuosi myöhemmin tammikuussa 2021 Pohjois-Amerikassa. Nyt Xperia Pron myynti on laajentumassa Eurooppaan ja myös Suomessa se on tulossa myyntiin.

Hintaa Sony Xperia Pro -puhelimella on Suomessa Sonyn omien sivujen mukaan 2499 euroa, joten kyseessä on todella kallis laite. Sony on listannut puhelimen jälleenmyyjiksi Gigantin ja Fotonordicin, mutta toistaiseksi kumpikaan jälleenmyyjä ei listaa tuotettaan sivuillaan. Xperia Pro löytyy kuitenkin Verkkokauppa.comin valikoimasta jo nyt ja tuotetta pitäisi olla lähetettävissä 7-13 päivän sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia Pro on erittäin mielenkiintoinen ammattikäyttöön tarkoitettu puhelin, joka tarjoaa viime vuoden huippupuhelimien tekniset ominaisuudet sekä erityisesti kuvaajille suunnattuja muita ominaisuuksia. Xperia Pro tarjoaa esimeriksi HDMI-liitännän, tehokkaat 5G-yhteydet, 4K HDR OLED -näytön sekä neloiskameran ZEISS-linsseillä. Pohjois-Amerikassa Xperia Pro tuotiin tarjolle mmWave-5G-tuella, mutta Suomessa joudutaan tyytymään vain sub-6-Ghz-tukeen. HDMI-liitännän ansiosta puhelinta voidaan käyttää kameran monitorina ja samalla 5G-yhteyden ansiosta pystytään lähettämään suorana nettiin tarkkaa videota. Puhelin toimii yhdessä Sonyn järjestelmäkameroiden kanssa saumattomasti.

Rakenteellisesti Xperia Pro jäljittelee Sonyn kameroita, sillä laitteessa on kestävä rakenne, joka tarjoaa mukavasti pitoa. Puhelimen mitat ovat 171 x 75 x 10,4 millimetriä ja painoa löytyy 225 grammaa. Xperia Pro on myös IP68-sertifioitu, joten se kestää vettä. Xperia Pron näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja siinä on 4K-tarkkuus sekä 21:9-kuvasuhde. Takaosan kolmoiskamera koostuu 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta. Lisäksi mukana ToF-sensori. Suorituskyky on Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin varassa ja sen kaverina on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Lähde: Sony Xperia Pro -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony