InstagramYleinen

Odotettu uudistus tulossa! Instagram tuo kronologisen syötteen takaisin ensi vuoden alkupuolella

Metan omistuksessa oleva Instagram on kehittänyt aktiivisesti palveluunsa uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä turvallisemman ja monipuolisemman. Tällä kertaa Instagramin ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu myös kronologinen syöte, jota monet ovat odottaneet pitkään.

Instagram siirtyi vuonna 2016 kronologisesta syötteestä algoritmisesti lajiteltuun syötteeseen, jonka ideana oli tuoda käyttäjälle esille oleelliset julkaisut. Muutoksen julkaisun aikaan Instagram perusteli asiaa sillä, että useat ihmiset eivät nähneet syötteessään kaikkia tärkeitä julkaisuja. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Instagram on päättänyt ottaa kronologisen syötteen takaisin käyttöön valinnaisena asetuksena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Vergen uutisen perusteella Instagramin tavoitteena on palauttaa kronologinen syöte ensi vuoden aikana. Käyttäjille tullaan antamaan mahdollisuus valita haluaako oman syötteen olevan merkityksellisessä tai julkaisuajan perusteella tehdyssä kronologisessa järjestyksessä. Nykyinen tekoälyyn perustuva syöte pakotettiin kaikille käyttäjille vuonna 2016, mutta kaikki käyttäjät eivät ole siitä tykännyt. Useat haluaisivat silti nähdä julkaisut niiden julkaisujärjestyksen mukaisesti.

Instagramin johtaja Adam Mosseri on kertonut palvelun kehittäneen ominaisuutta jo kuukausia. Tarkkaa julkaisupäivää ominaisuudelle ei vielä ole, mutta se pyritään tuomaan käyttäjille vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana. Perinteistä kronologista syötettä ei tulla pakottamaan kaikille käyttäjille, vaan kyseessä on valinnainen ominaisuus, jos sitä haluaa käyttää.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Instagram