MWC 2020Yleinen

Odotetut MWC 2020 -messut peruttiin! Koronavirus teki tapahtuman järjestämisen mahdottomaksi

Mobile World Congress -messut, eli maailman suurimmat mobiilimessut on virallisesti peruttu tältä vuodelta. Messujen oli tarkoitus käynnistyä 24. helmikuuta Barcelonassa, mutta koronaviruksen aiheuttamien huolien takia messut on päätetty peruuttaa kokonaisuudessaan. Messujen järjestäjätaho GSMA on ilmoittanut asiasta myöhään keskiviikkoiltana.

GSMA:n toimitusjohtaja John Hoffman on ilmoittanut virallisessa lausunnossaan, että koronaviruksen puhkeaminen on tehnyt tapahtuman järjestämisen mahdottomaksi.

”Ottaen huomioon turvallisen ja terveellisen ympäristön Barcelonassa sekä isäntämaassa tällä hetkellä, GSMA on peruuttanut MWC Barcelona 2020 -messut, koska globaali huoli koronaviruksen puhkeamisesta, matkustushaasteista ja muiden olosuhteisen vuoksi GSMA:n on mahdotonta järjestää tapahtumaa. Isäntäkaupungin osapuolet kunnioittavat ja ymmärtävät tämän päätöksen. GSMA ja isäntäkaupungin osapuolet jatkavat työskentelyä yhdesssä ja tukevat toisiaan MWC Barcelona 2021 -messujen ja tulevien versioiden mahdollistamiseksi.”

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisen viikon aikana useat yritykset ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä messuilta pois, jonka takia messut olivat jo lähes kuihtuneet kasaan. Kaikkien tuttujen mobiilivalmistajien piti julkaista messujen aikana uutuuspuhelimensa, mutta tällä hetkellä julkaisuja kohtaan on suuria kysymysmerkkejä.

Esimerkiksi Xiaomi, Huawei ja Motorola ovat pysyttäytyneet kannassaan julkaista uutuuslaitteensa sunnuntaina 23. helmikuuta, mutta tilanne saattaa vielä muuttua tulevien päivien aikana. Muun muassa Amazon, LG, Nvidia, Sony, Umidigi, Gigaset, Ericsson, MediaTek, Nokia, HMD Global ja Vivo ovat kertoneet jäävänsä MWC 2020 -messuilta kokonaisuudessaan pois.

GSMA edustaa yli 1 200 yritystä mobiilialalla, ja MWC on maailman suurimmat vuosittain Barcelonassa järjestettävät mobiilimessut, jossa tuhansilla yrityksillä on tilaisuus tehdä kumppanuuksia, sopimuksia ja tuotelanseerauksia. MWC-messuilla on suuri taloudellinen vaikutus, sillä se tuottaa vuosittain noin 492 miljoonaa euroa, ja se mahdollistaa myös 14 100 osa-aikaista työpaikkaa.

Lähde: GSMA:n lausunto

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kiitos vinosilmille tästä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:MWC 2020