AndroidOnePlusYleinen

OnePlus julkaisi uutuuspuhelimensa – OnePlus 6T:ssä uusi sormenjälkilukija ja suurempi näyttö

OnePlus on tänään julkaissut New Yorkissa järjestetyssä julkaisutilaisuudessa yhtiön uusimman OnePlus 6T -puhelimen. Kyseessä on maltillinen päivitys keväällä julkaistuun OnePlus 6 -malliin verrattuna. Uutuuspuhelin tuo mukanaan kuitenkin muutamia mukavia uudistuksia sekä uutta teknologiaa.

OnePlus 6T -puhelimessa on suuri 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö, jonka kuvasuhde on 19,5:9. Näyttö tarjoaa OnePlussan mukaan laajan katselukulman niin Fortniten pelaamiseen kuin Netflixin katseluun. OnePlus 6T:n etuosa on suojattu uusimmalla Corning Gorilla Glass 6:lla, mikä tekee siitä myös kestävän. OnePlus 6T:n lasinen 3D-takakuori on käynyt läpi yli neljäkymmentä eri työvaihetta. Takakuori on tehty useasta lasikerroksesta, ja siinä on häikäisemätön pinnoite ja teksturoitu monikerroksinen kalvo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi OnePlus 6T:n tärkeimmistä yksittäisistä uusista ominaisuuksista on ”Screen Unlock”, joka tarkoittaa sormenjälkilukijaa, joka on sijoitettuna näytön sisälle. Puhelimen lukitus aukeaa nyt siis vain painamalla näytöllä olevaa tunnistinta. OnePlus käyttää näytönalaista sormenjälkitunnistinta myös sovelluksien nopeaan avaamiseen, kun puhelimen lukitus on avattu.

Nopeuden ja sulavuuden takaamisessa ei ole kyse pelkästään suorittimen tehosta, vaan myös laitteiston ja ohjelmiston optimoinnista. Uusimmassa ja tehokkaimmassa alustassa, Qualcomm Snapdragon 845:ssä, on jopa 8 gigatavua RAM-muistia.

OnePlus 6T:n uusi ominaisuus on Smart Boost, joka parantaa sovelluksen käynnistysnopeutta jopa 20 prosentilla tallentamalla tietoja useimmiten käytetyistä sovelluksista puhelimen RAM-muistiin. Ja kun tarvitset enemmän virtaa, OnePlus Fast Charge lataa OnePlus 6T:n 3700mAh:n akun nopeasti. Puolen tunnin lataamisella akunkesto on 20 % OnePlus 6 -puhelinta parempi.

OnePlus 6T parantaa OnePlus 6:n kehuttua kameraa ohjelmiston optimoinnilla ja lisäominaisuuksilla. Uusi Nightscape on luotu heikosti valaistujen kaupunkiympäristöjen kuvaamiseen. Tuloksena on kuvat, jotka ovat selkeämpiä ja joissa on vähemmän kohinaa, tarkempi värintoisto sekä parempi dynaaminen alue. OnePlus 6T:n suunnittelussa on ollut mukana arvostettu valokuvaaja ja taiteilija Kevin Abosch. Takakamerassa on Studio Lighting -ominaisuus, joka on hienosäädetty tunnistamaan pinnat ja säätää ammattimaisten valaistuksen. OnePlus 6T:n takakamera tallentaa videokuvaa 60 FPS 4K -laadulla. Super Slow Motion -toiminnolla video ottaa 1080p-videota 240 FPS -kuvanopeudella ja 720p-videota 480 FPS -nopeudella. Käyttöliittymässä on vakiona myös Google Lens -toiminto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksoiskameraan OnePlus ei ole tehnyt suuria muutoksia. Takakamerassa yhdistyvät f/1.7-aukon ja 16 megapikselin sekä f/1.7-aukon ja 20 megapikselin kamerat, joissa on mukana sekä optinen että elektroninen kuvanvakautus. Etukamerassa puolestaan on f/2.0-aukon ja 16 megapikselin kamera, jossa on elektroninen kuvanvakautus.

OnePlus 6T tulee saataville Midnight Black ja Mirror Black -värivaihtoehdoilla 6. marraskuuta OnePlus.com-verkkokaupasta, DNA:lta, Elisalta, Telialta, sekä Verkkokauppa.comista. Puhelimen edullisin versio maksaa 549 euroa.

Suomessa saatavilla olevat mallit ja värit:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • 6 RAM/128 Gt Mirror Black: 549 €
 • 8 RAM/128 Gt Midnight Black: 579 €
 • 8 RAM/256 Gt Midnight Black: 629 €

OnePlus 6T tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,41 tuumaa Optic AMOLED, Full HD+ (1080 x 2340) ja 19.5:9-kuvasuhde
 • Suoritin: Snapdragon 845
 • RAM-muisti: 6 tai 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128, 256 gigatavua
 • Akku: 3700 mAh, Pikalataus
 • Pääkamera: 16 MP (f/1.7, 1.22um / Sony IMX 519) + 20 MP (f/1.7, 1.0um / Sony IMX 376K) / salama / OIS / EIS
 • Etukamera: 16 MP (f/1.7, 1.0um / Sony IMX 371)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie (OxygenOS 9.0)
 • Värit: Midnight Black, Mirror Black
 • Mitat: 157,5 x 74,8 x 8,2 mm
 • Paino: 185 g
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija näytössä, Dual-SIM

Lähde: OnePlussan tiedote (sähköposti), OnePlus 6T -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android