AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6.1 sai ison Android 9.0 Pie -päivityksen Suomessa

HMD Global on aloittanut jakamaan yhtiön keväällä julkaisemalle Nokia 6.1 -älypuhelimelle Googlen tuoreinta Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivitystä Suomessa. Nokia 6.1 on toinen HMD Globalin älypuhelin, joka on saanut virallisesti Android 9.0 Pie -päivityksen. Nokia 7 Plus sai päivityksen syyskuussa ja seuraavaksi päivitys on odotettavissa Nokia 6.1 Plus-, Nokia 8- ja Nokia 8 Sirocco -puhelimille.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusittu navigointipalkki mahdollistaa eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie sisältää myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Nokia 6.1 on varusteltu Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiirillä, ZEISS-sertifioiduilla kameroilla, USB-C-tyypin liittimellä sekä puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmällä. SuomiMobiilin arvostelun Nokia 6.1 -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android