OnePlusYleinen

OnePlus 7- ja OnePlus 7T -sarjojen puhelimet saivat vihdoin Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen Suomessa

OnePlus 7 Pro

OnePlus on vihdoin tuonut saataville Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen Suomessa myytyihin OnePlus 7- ja OnePlus 7T -sarjojen puhelimiin. Pitkään odotettu päivitys on kerännyt ristiriitaisia kokemuksia monilla muilla OnePlus-puhelimilla, joten sen päivittämistä kannattaa pohtia kahdesti. Kyseessä on kuitenkin viimeinen Android-päivitys OnePlus 7- ja OnePlus 7T -sarjan laitteille.

Päivityksen mukana on Googlen viime vuonna julkaisema  Android 12, mutta OxygenOS 12 -käyttöliittymässä on paljon uudistuksia. OnePlus on ottanut käyttöön Oppon kehittämän ColorOS 12 -koodipohjan, joten käyttökokemus tulee muuttumaan radikaalisti. OxygenOS 12 on jakanut mielipiteitä vahvasti, sillä tuttu OxygenOS-kokemus on monella tavalla muuttunut käyttäjien mukaan huonompaan suuntaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 7 Prolle päivityksen versionumero on GM1913_11.H.30 ja vastaavasti OnePlus 7 -mallille päivityksen versionumero on GM1903_11.H.30. OnePlus 7T Prolle päivityksen versionumero on HD1913_11.F.17 ja vastaavasti OnePlus 7T -puhelimelle HD1903_11.F.17.

Kokoa päivityksellä on reilut kolme gigatavua ja sen mukana toimitetaan Googlen 5. elokuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamalla menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitykset.

OnePlussan julkaiseman päivityksen muutoslokin voi katsoa alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen muutokset:

 • Järjestelmä
  • Lisätty Smart Battery Engine, ominaisuus pidentää akkua perustuen älykkäisiin algoritmeihin ja biomimeettiseen itsepalautusteknologiaan
  • Uusii sovelluskuvakkeet käyttäen uusia materiaaleja.
  • Optimoitu työpöydän kuvakkeet parannetuilla tekstuureilla käyttämällä suunnittelua, joka on saanut inspiraation uusista materiaaleista, ja ne yhdistävät valot ja kerrokset
  • Optimoi spämmäyksen estosäännöt ja lisää mahdollisuuden estää MMS-viestejä.
 • Pelit
  • Lisätty HyperBoost end-to-end-kuvataajuuden stabilointi
  • Lisätty äänitehosteen esikatselu, jonka avulla voi tallentaa äänitehosteen ja tarkistaa sen reaaliajassa
 • Tumma tila
  • Tumma tila tukee nyt kolmea säädettävää tasoa, joka mahdollistaa persoonallisemman ja mukavamman käyttökokemuksen
 • Shelf
  • Uusia tyylivaihtoehtoja korteille, jotka tekevät sisällöstä visuaalisempia ja helpommin luotettavia
  • Lisätty pääsy OnePlus Scoutiin Shelf-tilassa, jonka avulla voit etsiä puhelimella useita sisältöjä mukaan lukien sovelluksia, asetuksia, mediatietoja jne.
 • Work-Life Balance
  • Work-Life Balance -ominaisuus on kaikkien käyttäjien saatavilla, joten nyt voi vaihtaa helposti työ- ja normaalitilan välillä pika-asetusten kautta
  • WLB 2.0 tukee nyt automaattista työ- ja normaalitilan vaihtoa, joka perustuu tiettyihin paikkoihin, Wi-Fi-verkkoon ja aikaan, ja tuo myös mukautetut sovellusilmoitusprofiilit personoinnin perusteella
 • Galleria
  • Galleriassa voi nyt vaihtaa eri asettelujen välillä kahden sormen nipistyseleellä, tunnistaa älykkäästi laadukkaimmat kuvat ja rajaa pikkukuvan, sisällön perusteella
 • Canvas AOD
  • Canvas AOD tuo erilaisia linjojen ja värien tyylejä, ja tarjoaa henkilökohtaisemman lukitusnäytön käyttökokemuksen inspiroivilla visuaalisilla elementeillä
  • Lisätty useita siveltimiä, tehosteita ja värinsäätöä
  • Optimoitu ohjelmistoalgoritmi ja parannettu kasvojentunnistus tunnistamaan paremmin eri hahmojen ominaisuudet ja ihonväri
 • Saavutettavuus
  • TalkBack tukee enemmän järjestelmäsovelluksia, joita ovat muun muassa Kuvat, Puhelin, Sähköposti ja Kalenteri.

Nämä ovat OxygenOS 12:n uudistukset:

OxygenOS 12

OnePlussan mukaan Oppon ColorOS:n koodipohjan integrointi OxygenOS 12 -versioon säilyttää nopean ja sulavan OnePlussan DNA:n, tarjoten samalla täysin päivitetyn kokemuksen vakaammasta ja virtaa säästävämmästä järjestelmästä. Uusien ominaisuuksien avulla OxygenOS 12 tarjoaa OnePlussan mukaan monipuolisemman kokemuksen, virtaviivaistaen käyttäjien päivittäistä työskentelyä ja parantaen digitaalista hyvinvointia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa OxygenOS 12 -versiossa valon ja tilan paremman käytön ansiosta käyttöliittymä luo käyttäjille OnePlussan mukaan turvallisen ja rennon kokemuksen. Visuaaliset valon ja tilan muutokset lisäävät selkeyttä ja parantavat luettavuutta ja helppokäyttöisyyttä. OnePlussan mukaan Zen-tila ja hiljattain käyttöön otettu yksityinen tallelokero ovat täydellisiä esimerkkejä. Sovelluksissa on luotu uusi tyyli valon ja varjojen avulla.

OxygenOS 12 -versiossa ulkonäköä on pyritty yksinkertaistamaan selkeämmällä typografialla. Sen luvataan tekevän OxygenOS 12:sta ymmärrettävämmän eri kulttuureista ja alueilta tuleville käyttäjille. Yksinkertaisuuteen perustuen OnePlus on parantanut myös yksityiskohtia tarjotakseen ensiluokkaisen kokemuksen lisäämällä varjoja, hienovaraisia kaltevuuksia ja mukauttamalla kuvitusta käyttötilanteen mukaan. Tämä näkyy muun muassa aikaisempaa graafisempina sovelluskuvakkeina.

OnePlus-puhelimista tuttu Shelf-näkymä päivitetään täysin OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmään laajemmalla valikoimalla kustomointeja. Uusittu Shelf mahdollistaa räätälöidyt ja eri kokoiset ominaisuuskortit sekä taustakuvat, joiden avulla voi ryhmitellä ominaisuuksia ja muokata asettelua haluamalla tavalla. Askelmittari on päivitetty Health-kortiksi, johon voit myös liittää OnePlus Watch -älykellon, jotta saa paremman pääsyn myös muihin terveystietoihin, kuten sykkeeseen tai kalorinkulutukseen.

Parantaen tehokkuutta ja yksinkertaistaen toimintoja, OnePlus integroi OnePlus Scout-hakutoiminnon Shelfiin globaalisti. Tämä ominaisuus on ollut aikaisemmin käytössä Intiassa ja sen kerrotaan tarjoavan yhden palvelun kaikille hauille. Scoutin kautta löytää laitteen kaiken sisällön, mukaan lukien asiakirjat, yhteystiedot, musiikkikappaleet ja verkkosivumerkinnät.

OxygenOS 12 -versiossa on uudistettu myös Muistiinpanot-sovellus, johon on tuotu kokonaan uusia muokkaustoimintoja. OxygenOS 12 -versiosta lähtien voi nyt muokata muistiinpanojen sisältöä uusilla editointityökaluilla. Lisäksi Doodle-ominaisuutta voi käyttää hahmotellessa ideoita piirtämällä.

Perustuen samaan filosofiaan kuin Zen-tila, OnePlus on tuonut Work Life Balance 2.0 -tilan OxygenOS 12 -versioon. WLB 2.0 tilassa eri sovellusten asetuksia, ilmoituksia ja viestejä voi ryhmitellä kahteen eri tilaan (työ ja vapaa-aika) ja lajitella tärkeysasteen mukaan. Työ- ja vapaa-ajan tilat vaihtuvat älykkäästi sijainnin, Wi-Fi-verkkojen tai määritetyn kellonajan mukaan, niin voit erottaa työajan vapaa-ajasta helposti.

Uudessa päivityksessä OnePlus on parantanut myös tummaa tilaa, sillä nyt tummuutta voi säätää kolmen eri tason välillä, jotka ovat gentle, medium sekä enhanced. OnePlus Nord 2 -puhelimesta tutuksi tullut Toolbox-pelityövalikko tulee saataville myös OxygenOS 12:n myötä kaikille OnePlus-puhelimille. Toolbox 2.0 tukee muun muassa äänimodulaattoria viidessä suositussa pelissä (PUBG/CODM/LOLM/FreeFire/Fortnite), jonka avulla voi vaihtaa ääntä pelin sisäisten keskustelujen aikana suojaten yksityisyyttä ja samalla lisäämällä hauskuutta peliin.

Päivityksen OxygenOS 12 -versiossa saa myös Canvas-näyttö. OnePlus kertoo optimoineen ominaisuutta ja lisänneen erilaisia uusia värejä ja tyylejä monipuolisemman kustomoinnin mahdollistamiseksi. Valokuvien valinta ja lopullisten tehosteiden säätö on tullut joustavammaksi, sillä ominaisuus mukautuu eri kokoisiin kuviin ja tukee kuvan skaalaamista. Samaan aikaan käyttäjät voivat poistaa viivat, jotka eivät sovi kuvaan, niin lopputulos on realistisempi, mutta yksilöllisempi.

Myös yksityisyyteen on tehty muutoksia, sillä OnePlus kertoo sen olevan aina etusijalla. OnePlus on parantanut edelleen tietoturvaominaisuuksia ja virtaviivaistanut yksityisen datan tallennusta, helpottaen käyttäjien henkilökohtaisten tiedostojen lajittelua. Yksityiseen tallennustilaan tallennetut tiedot on eristetty muista sovelluksista, mutta ne ovat henkilökohtaisesti saatavilla. Käyttäjät voivat pitää henkilökohtaiset tiedostot, kuten valokuvat, videot, äänitiedostot ja asiakirjat, yksityisessä kassakaapissa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Oneplus 7 meni päivityksestä sekaisin.

  1. Eipä ole koko päivitystä näkynyt???

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus