XiaomiYleinen

Xiaomi 13 -puhelimien uusi julkaisuaika vahvistettiin – esitellään sunnuntaina 11. joulukuuta

Xiaomi 13

Xiaomin piti julkistaa uudet Xiaomi 13 -sarjan lippulaivapuhelimet kotimarkkinoillaan Kiinassa 1. joulukuuta. Tilaisuus peruttiin viime hetkellä Kiinan entisen johtajan Jiang Zemin kuoleman takia. Nyt Xiaomi on vahvistanut uuden julkaisupäivämäärän.

Uutuuspuhelimien julkaisua ei tarvitse odottaa montaa päivää, sillä Xiaomi 13 -sarja esitellään Kiinassa 11. joulukuuta, eli tämän viikon sunnuntaina. Yleensä julkaisutilaisuuksia ei järjestetä viikonloppuisin, mutta Xiaomi on syystä tai toisesta niin päättänyt tällä kertaa tehdä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla Xiaomi on myös paljastanut kiinalaisessa Weibo-palvelussa useita uusia markkinointikuvia Xiaomi 13- ja Xiaomi 13 Pro -puhelimista. Kuvat eivät enää paljasta juurikaan uutta, vaan vahvistavat aikaisempia tietoja. Xiaomi 13 on kulmikkaampi ja Xiaomi 13 Prohon on saatu hieman pyöristyksiä.

Kuvissa Xiaomi 13 nähdään sinisessä väriversiossa ja Xiaomi 13 Pro vastaavasti vihreässä väriversiossa. Puhelimet tulevat tarjoamaan huippuluokan ratkaisuja, ja kameroiden kanssa on tehty yhteistyötä Leican kanssa. Kamera-alue on molemmissa puhelimissa laatikkomainen, ja molemmissa nähdään olevan kolme kamerasensoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin. Tilaisuudessa tullaan näkemään myös uusin MIUI 14 -käyttöliittymäversio. Odotettavasti samassa tilaisuudessa Xiaomi esittelee myös uudet Watch S2 -älykellot, Xiaomi Buds 4 -kuulokkeet sekä mahdollisesti pöytätietokoneen.

Kyseessä on toistaiseksi vain Kiinan markkinoille suunnattu julkistus. Xiaomin odotetaan julkaisevan uutuuspuhelimet ensi vuoden alussa myös globaaleille markkinoille.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Xiaomi ei pidä kovinkaan hyvää päivityspalvelua lippulaivapuhelimille. Itsellä on 11 ultra ja tänä vuonna ei ole tullut kuin yksi andoid security patch, vaikka neljää julkisuudessa lupaavat. Samoin viimeisin miu päivitys teko sen, että tämä takanäyttö ei sammu enää itsestää. Siitä kaiketi 1.5 vuotta mutta eivät ole tehneet yhtään mitään asian korjaamiseksi. Tämä antanee melko hyvän kuvan yrityksen tavasta toimia. Halutaan vaan myydä iutta mutta vanhat asiakkaat ovat jo rahastettu joten niistä ei väliä. Itselle viimeinen Xiaomi kyllä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi