OnePlusYleinen

Näin OnePlus 7T Pro ja OnePlus 7 Pro eroavat toisistaan

OnePlus 7T Pro ja OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7T Pro näki päivänvalon ensimmäistä kertaa tänään Lontoossa järjestetyssä julkaisutilaisuudessa. Kyseessä on hieman paremmilla ominaisuuksilla varusteltu laite kuin jo syyskuun lopulla Intiassa esitelty OnePlus 7T -puhelin. Tässä artikkelissa tarkastelemme tänään esitellyn OnePlus 7T Pron ja keväällä myyntiin saapuneen OnePlus 7 Pron eroavaisuuksia. Suurimmat eroavaisuudet OnePlus on tällä kertaa tehnyt järjestelmäpiiriin sekä akun kapasiteettiin ja pikalataukseen.

Tarkemman arvostelun uudesta OnePlus 7T Pro -puhelimesta voi käydä lukemassa täältä ja keväällä julkaistusta OnePlus 7 Pro -puhelimesta täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Designin osalta OnePlus luottaa pitkälti samaan toteutukseen kuin OnePlus 7 Prossa. Esimerkiksi fyysiset mitat ja paino ovat pysyneet millilleen identtisinä. Suurin huomattava eroavaisuus löytyy uutuuspuhelimen takaosasta, jossa kameran rinnalle on ilmestynyt pieni musta täplä. Kyseessä on laserautomaattitarkennuksen sensori, joka aikaisemmin löytyi vielä kamera-alueen sisältä. Nyt OnePlus on syystä tai toisesta päättänyt tuoda sensorin kameran vasemmalle puolelle. Kovin hyvää syytä OnePlus ei ole siirrolle antanut, mutta muutoksen takia esimerkiksi OnePlus 7 Pron suojakuoret eivät enää sovi OnePlus 7T Pro -puhelimeen.

Toinen design-muutos löytyy puhelimen värimaailmasta. OnePlus 7 Pro oli aikoinaan myynnissä kolmessa väriversiossa, mutta nyt OnePlus 7T Pro on tulossa myyntiin ainoastaan yhdessä värissä, joka kantaa nimeä Haze Blue. Uusi väriversio muistuttaa vahvasti OnePlus 7 Prossa nähtyä Nebula Blue -väriä, mutta nyt Haze Blue on väriltään enemmän turkoosi ja tätä myöden myös hieman vaaleampi. Haze Bluen ohella myyntiin ei ole tulossa muita väriversioita.

Teknisellä puolella suurin erovaisuus löytyy järjestelmäpiiristä. OnePlus 7T Prossa on nyt hieman tuoreempi Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri, joka on minimaalisesti tehokkaampi kuin OnePlus 7 Prossa nähty Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Suurin muutos Snapdragon 855 Plus -piirissä on tehty grafiikkaprosessoriin, sillä Adreno 640 on kellotettu tehokkaammaksi ja sen pitäisi tarjota nyt jopa 15 prosenttia paremman suoristuskyvyn. Lisäksi Qualcomm on nostanut piirin Kryo 485 -ytimen kellotaajuuden 2,96 GHz:iin, kun Snapdragon 855 -versiossa sen kellotaajuus oli 2,84 GHz.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen huomattava eroavaisuus OnePlus 7T Prossa on tehty muistivariantteihin, sillä nyt valikoima on selvästi suppeampi kuin OnePlus 7 Pron julkaisun aikaan. Uutuuspuhelimesta on tulossa tarjolle vain 8 gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltu versio. Aikaisemmin OnePlus 7 Prosta oli saatavilla muun muassa 6 ja 12 gigatavun RAM-muistilla varustellut variantit.

Yksi miellyttävimmistä uudistuksista on tullut OnePlus 7T Pron akun suuruuteen ja lataustekniikan nopeuteen. Akku on suurentunut 4000 milliampeeritunnista 4085 milliampeerituntiin, mikä ei ole suuri muutos, mutta vaikuttaa kuitenkin hienoisesti akunkestoon. Suurempi muutos on tehty kuitenkin akun latausnopeuteen, sillä päivitetty pikalataus on jopa 23 prosenttia aikaisempaa nopeampi.

OnePlus hyödyntää OnePlus 7T Prossa täysin samaa Warp Charge 30 -pikalaturia, mutta muutokset on tehty nyt vain puhelimen päässä, joten latausta kutsutaan nyt nimellä Warp Charge 30T. OnePlus on muun muassa uusinut akkurakennetta sekä tehnyt ohjelmistollisia optimointeja, joiden avulla on saatu toteutettua entistäkin nopeampi lataus. Verrattuna OnePlus 7 Prohon latautuu OnePlus 7T Pron akku jopa 15 minuuttia nopeammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on myöskin päivittänyt ohjelmistoa ja nyt OnePlus 7T Pro tulee oletuksena varusteltuna tuoreimmalla Android 10 -versiolla, jonka päällä hyrrää yhtiön oma OxygenOS 10.0 -käyttöliittymä. Lisätietoja uudesta OnePlus 7T Pro -puhelimesta voi käydä lukemassa SuomiMobiilin tuoreesta arvostelusta ja puhelimen ominaisuuksia voi vertailla OnePlus 7 Pro -puhelimen ominaisuuksiin alapuolella olevasta taulukosta.

(Jos kuva ei näy, voit avata vertailun myös tästä linkistä)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus