OnePlusYleinen

Näin OnePlus 7T Pro ja OnePlus 7T eroavat toisistaan

OnePlus 7T ja OnePlus 7T Pro

Vielä keväällä OnePlus pystyi vetämään selvän viivan OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pron ominaisuuksien välille, mutta nyt uudet OnePlus 7T ja OnePlus 7T Pro ovat teknisesti hyvin lähellä toisiaan, joten suurimmat eroavaisuudet löytyvät pääasiassa vain ulkoisessa rakenteessa sekä näytön tuottamassa kokoerossa. Teknisestä näkökulmasta eroavaisuuksia löytyy näytöstä, muistien määristä sekä kameroista.

Tässä artikkelissa tarkastelemme uutuuspuhelimien eroavaisuuksia. Tarkemman arvostelun OnePlus 7T -puhelimesta voi lukea täältä ja OnePlus 7T Pro -puhelimesta täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 7T:ssä virkistävästi uudistunut design, kun OnePlus 7T Prossa luotetaan tuttuun toteutukseen. OnePlus 7T on jo näyttönsäkin osalta hieman OnePlus 7T Prota pienempi ja kompaktimpi Molemmissa uutuuspuhelimissa on vastaava mattapintainen viimeistely, joka tuo miellyttävää tuntumaa ja samalla mattapinta hylkii paremmin muun muassa sormenjälkiä. OnePlus 7T:n erottaa selvästi suuresta pyöreästä kamera-alueestaan, kun taasen OnePlus 7T Prossa on vastaava kameratoteutus kuin edeltävässä versiossa.

Näyttö on OnePlus 7T -puhelimessa kooltaan 6,55 tuumaa ja OnePlus 7T Prossa on suurempi 6,67 tuuman näyttö. Perusversiossa on myöskin vain Full HD+ -tarkkuus ja prosta löytyy QHD+ -tarkkuus. Molemmissa näytöissä on kuitenkin 90 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -tuki. OnePlus 7T Prossa on myöskin reunoilta kaartuva näyttöpaneeli, eikä siinä ole minkäänlaista loviratkaisua, kuten OnePlus 7T -puhelimessa.

Molempien uutuuspuhelimien tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri ja molemmissa on 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa OnePlus 7T -mallissa on 128 gigatavua ja OnePlus 7T Prossa on mukavat 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kummassakaan puhelimessa ei ole edelleenkään muistikorttipaikkaa.

OnePlus 7T:n ja OnePlus 7T Pron kameroiden välillä on myöskin pieniä eroavaisuuksia, vaikka molemmissa onkin kolmoiskamera takaosassa. Molemmissa puhelimissa on samanlainen 48 megapikselin Sony IMX586 -sensori ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja siinä on 117 asteen näkökenttä. Suurin eroavaisuus löytyy telekameroista, sillä OnePlus 7T:ssä on 12 megapikselin telekamera, joka kykenee 2x optiseen zoomaukseen. OnePlus 7T Prossa on hieman parempi 8 megapikselin telekamera, millä voidaan taltioida 2,87x optisesti zoomattuja kuvia. OnePlus 7T Pron telekamerassa on myöskin optinen kuvanvakautus, kun OnePlus 7T -puhelimesta kyseinen ominaisuus puuttuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja uusista OnePlus-puhelimesta voi käydä lukemassa SuomiMobiilin tuoreista arvosteluista. OnePlus 7T -puhelimen arvostelun voi lukea täältä ja OnePlus 7T Pron arvostelun voi lukea täältä. Molempien puhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

(Jos kuva ei näy, voit avata vertailun myös tästä linkistä)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus