AndroidOnePlusYleinen

Valtava takaisku OnePlussalle: Keskeytti Android 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille isojen ongelmien takia

OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9

OnePlus iloitsi aikaisemmin tällä viikolla uuden Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen tuomisesta yhtiön tuoreimmille OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -huippupuhelimille, mutta kaikki ei mennyt toivotulla tavalla. Päivityksen ladanneet kuluttajat eivät olleet tyytyväisiä päivitykseen ja sen mukana oli paljon bugeja, jotka tuottivat ongelmia loppukäyttäjille. Nyt päivityksen jakelu on keskeytetty.

Android Police on saanut OnePlussalta virallisen lausunnon, jonka mukaan brändi on päättänyt keskeyttää Android 12 -päivityksen jakelun OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimille. Päivitys oli toistaiseksi saatavilla ainoastaan Intiassa ja Pohjois-Amerikassa myytyihin puhelimiin, eikä OnePlus kerennyt sitä tuomaan jakoon vielä Euroopassa myytyihin versioihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme tietoisia OxygenOS 12 -päivityksen aiheuttamista ongelmista ja ohjelmistotiimimme korjaa niitä. Keskeytämme tämän ohjelmistopäivityksen ja otamme käyttöön uuden version mahdollisimman pian”, kommentoitiin OnePlussalta.

Toistaiseksi OnePlus ei ole antanut tarkempaa aikataulua korjatun ohjelmistopäivityksen julkaisulle. Todennäköisesti OnePlus tulee korjaamaan ongelmat nopealla aikataululla ja päivitystä voidaan odottaa tulevien päivien tai viikkojen aikana takaisin jakeluun.

Päivityksen asentaneet kuluttajat ovat valittaneet laajoista ongelmista. Käyttäjillä on ollut ongelmia puheluiden soittamisessa ja vastaanottamisessa, käyttöliittymän animaatiot ovat huonoja ja Wi-Fi-yhteyden nopeus on aikaisempaa hitaampi. Listaus ongelmista on laaja, sillä niistä on keskusteltu Twitterissä, XDA Developers -sivustolla sekä OnePlussan omalla foorumilla. Käyttäjät ovat myös huomanneet uuden päivityksen jälkeen puhelimista poistuneen joitakin mukauttamisominaisuuksia, jotka ovat olleet aikaisemmin oleellinen osa OxygenOS-käyttökokemusta.

Monet käyttäjät ovat myös kommentoineet uuden päivityksen tarjoamaa kokemusta rajulla kädellä. Yhden käyttäjän mukaan kyseessä on jopa ”huonoin OnePlus-kokemus koskaan”, kun taas toisen käyttäjän mukaan ”laite tuntuu päivityksen jälkeen paskalta”. Käyttäjien kokemuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Android Police

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Mulla on OnePlus ja on toiminut huonosti, virhe ostos

  2. Monta Plusua ollut ja melkein pelkkää hyvää sanottavaa. Tosin jos tämä uusin OS12 vie pois siitä mikä tekee Oneplussasta nopean ja simppelin, niin metsään mennään.

  3. Onneksi ei tullut vielä Eurooppaan tuo päivitys. Itsellä OnePlus Nord2 5G ja hyvin toimii 11 versiolla.

  4. Nord 5G toimii moitteettomasti

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android