OnePlusYleinen

OnePlus jäi kiinni: Manipuloi puhelimien suorituskykyä monissa sovelluksissa, Geekbench poisti OnePlus 9 -puhelimet listoiltaan

OnePlus on panostanut alusta lähtien puhelimiensa suorituskykyyn, mutta sittemmin yhtiö on lähtenyt panostamaan myös näyttöihin ja kameroihin. Uusien tietojen valossa OnePlus 9 Pro on kuitenkin suorituskyvyn osalta huonompi, mitä on odotettu ja selvästi heikompi kuin monet muut samaan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuvat puhelimet. Tietojen mukaan OnePlus on huijannut suorituskykytestejä huonompaan suuntaan.

AnandTech-sivusto on havainnut OnePlus 9 Prolta outoa käyttäytymistä, kun puhelimella suoritetaan suorituskykytestejä. Muun muassa tavallisia selainsuorituskykytestejä, kuten Speedometer 2.0 ja JetStream 2.0 ajettaessa puhelimessa läpi sai OnePlus 9 Pro todella alhaiset pisteet, jotka ovat verrattavissa vuosia sitten julkaistujen budjettilaitteiden tasoon. OnePlus 9 Pron on kerrottu poistavan Cortex-X1-ytimen käytöstä näitä suorituskykytestejä suoritettaessa. AnandTech kertoi myös puhelimen pienentävän lisäksi Cortex-A78-ytimien suorituskykyä ja työmäärä on pääosin Cortex-A55-ytimillä, joka johtaa uskomattoman mataliin pisteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AnandTech on myös löytänyt OnePlus 9 Pro -puhelimesta OnePlus Performance Service -palvelun, joka seuraa kun käyttäjä avaa sovelluksia ja päättää millaisia muutoksia tehdään CPU-ajastimeen. Vastaava palvelu löytyy myös monien muiden valmistajien puhelimista suorituskyvyn optimoimiseksi, mutta OnePlussan toteutuksessa on muutama mielenkiintoinen yksityiskohta. Esimerkiksi OnePlus on laittanut mustalle listalle useita suosittuja sovelluksia.

Tarkkaa listaa mustalla listalla olevista sovelluksista ei ole, mutta suorituskykyä rajoittavaa ratkaisua käytetään muun muassa sovelluksissa Chrome, Twitter, Zoom, WhatsApp, Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, Discord, Microsoft Office -sovellukset, Firefox, Samsung Internet ja monissa muissa sovelluksissa. Suorituskykyä rajoittavaa ratkaisua käytetään myös OnePlussan omissa sovelluksissa, mutta sitä ei hyödynnetä suosituissa peleissä.

Tilanne on erikoinen, sillä suorituskyvyn alentamista ei ole nähty muissa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuvissa puhelimissa. Yleensä myös suorituskyvyn muokkaaminen tapahtuu toiseen suuntaan, sillä monet valmistajat ovat myös huijanneet vuosien saatossa suorituskykytestien tuloksia todellisuutta korkeammiksi. Todennäköisesti OnePlussan tavoitteena on ollut pidentää OnePlus 9 -puhelimien akun käyttöikää sekä välttää ylikuumenemista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AnandTech-sivuston paljastuksen jälkeen suosittu suorituskykytesti Geekbench on päättänyt poistaa OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimet listoiltaan. Geekbench pitää tilannetta eräänlaisena suorituskyvyn manipulointina, koska OnePlus on päättänyt itse millaista suorituskykyä käytetään sovelluksissa, eikä sitä muokata sovelluksien todellisen tarpeen perusteella. Geekbench lupasi suorittaa lisätutkimuksia tekemällä testejä muille OnePlus-älypuhelimille. Jos vastaavaa todetaan muissa OnePlus-puhelimissa tullaan nekin poistamaan suorituskykytestin listoilta.


Lähde: AnandTech.com, Twitter (Geekbench)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus