OnePlusYleinen

OnePlus julkaisi historiansa kalleimman tuotteen – Tässä on OnePlus TV

OnePlus TV ja kaukosäädin

OnePlus julkaisi OnePlus 7T -puhelimen rinnalla Intiassa myöskin uuden ja odotetun OnePlus TV:n. Kyseessä on OnePlusille täysin uusi tuotekategoria ja OnePlus TV julkaistiin kahdessa versiossa, jotka ovat nimiltään TV 55 Q1 ja TV 55 Q1 Pro. OnePlus TV on myöskin kiinalaisen OnePlusin kaikista kallein koskaan julkaistu tuote, sillä hinnat nousevat lähelle 1300 euroa.

OnePlus TV on varusteltu 55 tuuman näytöllä, joka perustuu QLED-tekniikkaan ja se tarjoaa valmistajan mukaan paremman värikylläisyyden ja kontrastin kuin LCD-näyttöpaneelit. Näytön tarkkuus on 4K-tasolla ja siinä on 3840 x 2160 pikseliä. Itse OnePlus TV:n rungosta on pyritty tekemään mahdollisimman tyylikäs ja OnePlus hyödyntää sen valmistamisessa metallia, muovia sekä hiilikuitua, jotka yhdessä tuottavat viimeistellyn lopputuloksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista älytelevisiossa vastaa MediaTekin kehittämä neliytiminen MT5670-järjestelmäpiiri, joka rakentuu 1,5 GHz:n kellotaajuudella hyrräävistä Cortex-A53-ytimistä. Suurimmat eroavaisuudet Q1- ja Q1 Pro -mallien välillä löytyy äänentoistosta. Q1-perusmallissa on ainoastaan neljä kaiutinta ja Q1 Prosta löytyy kahdeksan kaiutinta, joita on mahdollista siirrellä.

Käyttöjärjestelmänä OnePlus TV:ssä toimii Android 9.0 Pie -pohjainen Android TV. Käyttöliittymä on varsin puhdas Android TV, mutta OnePlus on lisännyt siihen muutamia omia sovelluksiaan. Yksi erikoisuuksista on Oxygen Play, joka keskittää sisällön yhteen paikkaan.

OnePlus on kiinnittänyt huomiota myöskin kaukosäätimeen ja valmistanut sen kokonaan yhdestä alumiinipalasta ja pyrkinyt minimoimaan painikkeiden määrän. Lisäksi kaukosäätimessä ei ole vaihdettavia paristoja, vaan siinä on sisäänrakennettu akku, jota ladataan USB-C-tyypin liittimen kautta. OnePlus TV:tä on mahdollista hallita myöskin ilman kaukosäädintä suoraan puhelimesta OnePlus TV Connect -sovelluksen avulla.

OnePlus TV 55 Q1 ja TV 55 Q1 Pro eroavat toisistaan ainoastaan äänentoistojärjestelmän osalta. Intiassa halvempi Q1-perusversio maksaa 69900 Intian rupiaa ja Q1 Pro vastaavasti 99900 Intian rupiaa. Hinnat ovat suoraan euroihin muutettuna 899 euroa ja 1284 euroa. Intiassa OnePlus TV:n myynti alkaa 28. syyskuuta 2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus TV 55 Q1/Q1 Pro tekniset tiedot:

  • Näyttö: 55 tuumaa, 4K (3840 x 2160), QLED, 16:9-kuvasuhde
  • Järjestelmäpiiri: MediaTek MT5670 (4 x 1,5GHz Cortex-A53, Mali G51)
  • RAM-muisti: 2,5 Gt
  • Tallennustila: 16 Gt
  • Liitännät: 4 x HMDI, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, Optical Audio, Ethernet, 3.5 mm, USB-C
  • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (Android TV)
  • Äänentoisto: Q1: 4 x kaiutinta / Q1 Pro: 4 x kaiutinta, 2 x subwooferia, 2 x diskanttielementtiä

Lähde: OnePlus TV -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus