OnePlusYleinen

OnePlus vahvisti ensi viikolla julkaistavan Nord-puhelimen kameran tietoja sekä muita teknisiä ominaisuuksia

OnePlus Nord / Kuvakaappaus Marques Brownleen videolta.

OnePlus on viime aikoina vahvistanut ja julkaissut ahkerasti tietoja sekä kuvia tulevasta OnePlus Nord -älypuhelimesta, joka tulee olemaan alle 500 euron hintaluokkaan sijoittuva 5G-älypuhelin. OnePlus Nord tullaan julkaisemaan virallisesti 21. heinäkuuta, eli ensi viikon tiistaina. Tällä kertaa OnePlus on julkaissut kaksi foorumipostausta, joissa puhutaan tarkemmin puhelimen kameroista sekä teknisistä ominaisuuksista.

OnePlus Nordin kameraominaisuuksien kehittämistä vetänyt Simon Liu kertoo foorumipostauksessaan kameroiden tarkkoja ominaisuuksia sekä vahvistaa laitteessa olevan kuusi kamerasensoria. Takaosassa on neloiskamera, joka tulee koostumaan Liun mukaan 48 megapikselin Sony IMX586 -sensorista, joka on nähty aikaisemmin esimerkiksi yhtiön huippupuhelimissa. Lisäksi pääkamerassa kerrotaan olevan f/1.75-aukko sekä optinen kuvanvakain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Foorumipostaus vahvistaa takaosassa olevan myös 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin syvyyskamera sekä neljäs kameroista on makrokamera. Etuosassa selfiekuvaamisesta tulee OnePlussan mukaan vastaamaan 32 megapikselin pääkamera, jonka rinnalla on myös toinen kamera, joka mahdollistaa 105 asteisin kuvaamisen. OnePlus on vahvistanut myös, että molemmissa etuosan kameroissa on algoritmeja, jotka hyödyntävät tekoälyä. Algoritmien avulla voidaan saada kirkkaampia selfietä vähemmällä melulla hämärässä kuvattaessa.

OnePlus Nordin kehityksestä vastannut Shawn L. on kertonut erillisessä foorumipostauksessaan puhelimen näytöstä sekä suorituskyvystä. Postauksessa vahvistetaan muun muassa näytön pohjautuvan AMOLED-tekniikkaan ja siinä on myös 90 hertsin virkistystaajuus sekä 180 hertsin kosketusherkkyys. Lisäksi yhtiö on vahvistanut puhelimessa olevan Qualcommin keskihintaluokan puhelimille suunnattu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on jopa 12 gigatavua RAM-muistia.

Uusi OnePlus Nord tullaan julkaisemaan siis 21. heinäkuuta ja se tulee asettumaan jo varsin hyvin kilpailtuun hintakategoriaan. Esimerkiksi Suomessa edullisempien 5G-puhelimien valikoima on laajentunut 349 euron hintaisella Motorola Moto G 5G Plus -puhelimella sekä 399 euron hintaisella Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimella. OnePlussan paljastamien teknisien tietojen perusteella myös OnePlus Nord tulee olemaan varsin vastaava laite.

Lähde: OnePlus Forum 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

8 Kommenttia

 1. Olisivatpa jättäneet turhake-takakamerat, 5 megapikselin syvyyskameran ja makrokamera pois ja panostaneet telekameraan, erottuakseen kilpaislijoista.

  Samoin tallennusmuistissa olisi tuohon voinut laittaa houkuttimeksi peruskaura-128Gt:n sijaan 160 – 198 Gt varustuksen (6-9Gt työmuistin kera, eikä 12Gt työmuistia), tai ainakin lisämuistikorttipaikan. Saa nähdä, miten paljon OnePlusan ohjelmisto haukkaa muistista, kun osassa malleistahan se haukkaa liki 40Gt.
  Steraokaiuttimet ja stereo-mikrofonitkaan eivät olisi olleet yhtään pahitteeksi.

  Mutta tuo vaikuttaa aika lailla vain selfieluurilta.

  1. Sinulla taitaa olla jo ennakkoon jokin antipatia tätä puhelinta kohtaan?

   1. No kyseisestäkään puhelimesta ei tole toistaiiseksi tullut esille mitään ansiokasta.

    Panostus 32 megapikselin selfiekameraan toki varmistaa sitä että selvie-kasvokuvaajat saavat mainiosti kaikki ryppynsä esille kuviinsa.

    Koska yhdellä kameralinssillä otettavat lähietäisyys-selfiet aina pullistavat kasvoja, eli niihin ei saa mitenkään ihmisen kahdella silmällä nähtävää stereokuvaakaan, fiksu selfiekameratoteutus perustuisi kahteen kameraa niin että kamerat sijatisisivat näytön yläosan nurkissa, jolloin niillä saisi luonnollisemma selfiekuvan, sekä samalla niistä myös yhdistelemällä laajakuvaotoksenkin.

    Tuossa luurissa ei siis selfiekameran pikselimäärien kasvattamisesta ole mitään järkevää hyötyä. Vaan sen kustannukslle on tuosta kapulasta jätetty takakameroista pois telekamera, jolla laadukkaana telekamerana saa aina parhaat henkilökuvapotretitkin, koska henkilökuvat on parasta ottaa yhdellä kameralla kuvatessa kädenpituutta kauempaa.

    OnePlus:lla on ollut viimeisimmissä luureissaan Android-lisukeohjelmistoineen rohmuamassa melkoisen tilan tallennusmuistista, oten OnePlus-kännyköissä vain 128Gt:iin alkaa olla liian pieni muistitila, etenkin 5G- ja isompimegapikseli-luurissa, jossa tallennustilaa tarvitaan isommalti.

    Eli tuossa luurissa on siis ihan perustellusti panostettu epäolennaisiin ominaisuuksiin ja siivä voi tehdä hyvinkin huomioita.

   2. Se melu on oikeasti kohinaa .

 2. Taitaa valehtelija petturi OnePlus kohta kokea vanhan Nokian kohtalon ja menee konkkaan kun eivät tiedä mitä tarjota. Ensin olivat yks puhelin per vuosi ja nyt n. 5 puhelinta per vuosi.

  1. Ei BBK Electronics joudu konkurssiin.

  2. Unohdin tuossa vielä kysyä, jotta mikä osa se MIETI SITÄ:n vanhasta Nokiasta meni konkkaan?

 3. Ei konkkaan, mut joutuivat myymään osan yrityksestä. Mistä sitä tietää vaikka Huawei ostaisi kyseisen firman pois kuleksimasta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus