AppleYleinen

Onko Apple tuomassa iPhone 14 Pro -puhelimiin vihdoin toivotun ominaisuuden? Löytyi jo yli kymmenen vuotta sitten Nokia-puhelimista

Kuva: Macrumors.com

Viime vuoden iPhone 13 Pro -puhelimissa Apple toi ensimmäistä kertaa 120 hertsin ProMotion-näytöt, mutta nyt tämän vuoden iPhone 14 Pro -puhelimiin odotetaan pientä päivitystä toteutukseen.

iPhone 13 Pro -puhelimissa Apple käytti LTPO-näyttötekniikkaa, jossa virkistystaajuus vaihtelee sisällön mukaan ja samalla säästäen virtaa. Viime vuoden toteutus mahdollisti virkistystaajuuden vaihtelun 10 ja 120 hertsin välillä, vaikka tarjolla on näkyään myös toteutus, jossa virkistystaajuus voidaan laskea vain 1 hertsiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa näyttöanalyytikko Ross Young on kertonut odottavansa iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimissa ProMotion-näytön virkistystaajuuden pystyvän laskemaan jopa 1 hertsiin. Toki täyttä varmuutta siitä ei vielä ole, mutta se antaisi Applelle enemmän mahdollisuuksia toteuttaa asioita. Staattista sisältöä tarkasteltaessa virkistystaajuus voisi tippua 1 hertsiin, jolloin näyttö ei kuluttaisi yhtä paljoa akkua.

Esimerkiksi Apple Watch Series 7 -kelloissa käytetään LTPO-näyttöpaneelia, jonka ansiosta kellojen akunkestoa on pystytty parantamaan huimasti. Samalla tavalla Apple voisi toteuttaa iPhone-puhelimiin vihdoin monista Android-puhelimista tutun Always-on-display-ominaisuuden, jolla saataisiin suljetulle näytölle esille kellonaika, päivämäärä tai ilmoituskuvakkeet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo viime vuonna Applen raportoitiin kehittävän iPhone 13 -puhelimiin AOD-ominaisuutta, mutta lopulta toimintoa ei kuitenkaan koskaan nähty. Tänä vuonna Applella ei ole kuitenkaan teknisiä rajoituksia, jos tulevien puhelimien virkistystaajuus voi laskea jopa 1 hertsiin. Mitään kunnon todisteita ominaisuuden tulemisesta iPhone 14 Pro -puhelimiin ei ole, mutta Apple voi tietysti aina yllättää.

Always-on-display-ominaisuus nähtiin jo yli kymmenen vuotta sitten monissa Nokia-puhelimissa, joten Applella on mennyt hyvin pitkään ennen kuin vastaava ominaisuus saataisiin iPhone-puhelimiin.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple