AndroidHMDYleinen

Onko Nokia 8 ensimmäinen Android 8.0.0 -puhelin?

Evan Blassin julkaisema kuva Nokia 8 -puhelimesta

Huhut tulevan Nokia 8 -puhelimen ympärillä käyvät tällä hetkellä kuumana, sillä HMD Globalin odotetaan julkaisevan kyseinen puhelin jo parin viikon päästä 16. elokuuta.

Nokia 8:ssa on huhuttu olevan Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 5,3 tuuman näyttö 1440 x 2560 pikselin tarkkuudella sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua ja puhelimen etu- ja takakamerat ovat suuruudeltaan 13 megapikseliä. Takakamera koostuu kahdesta 13 megapikselin kennosta, joista toisen tiedetään olevan mustavalkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa uusimmat huhut liittyvät laitteen käyttöjärjestelmään, jonka on odotettu olevan Android 7.1.1, eli sama kuin Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimissa. Nyt kuitenkin Nokiamob.net -sivusto on tehnyt mielenkiintoisen löydön Geekbenchin tietokannasta, josta käy ilmi, että HMD Global on testannut mahdollisesti Nokia 8 -puhelimessa pian virallisesti julkaistavaa Android 8.0.0 -käyttöjärjestelmää. Huhuissa odotetaan, että Google vapauttaisi virallisen version Android 8.0.0 -päivityksestä yhtiön Pixel-puhelimille ensi viikolla.

Olisi siis mahdollista, että Nokia 8:sta tulisi ensimmäinen Android 8 -puhelin, sillä HMD Global käyttää lähes puhdasta Android-käyttöjärjestelmää, jossa on vain muutama yhtiön oma sovellus.

Lähde: Nokiamob.net, Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android