AndroidHMDNokia

Näin toimii pian julkaistavan Nokia 8:n kaksoiskamera

Nokia 8:n kamerasovelluksen asetuksia

Kiinalaisessa Baidu-palvelussa on tänään jaettu kuva, jossa näkyy Nokia 8:n kamerasovelluksen asetuksia. Asiasta kertoo Nokiamob.net -verkkosivusto.

Nokia 8:ssa tiedetään olevan Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 5,3 tuuman näyttö 1440 x 2560 pikselin tarkkuudella sekä 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua ja puhelimen etu- ja takakamerat ovat suuruudeltaan 13 megapikseliä. Takakamera koostuu kahdesta 13 megapikselin kennosta, joista toisen tiedetään olevan mustavalkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luultavasti puhelimen kaksoiskamera on yksi myyntivalteista. Kamera on HMD Globalin ja ZEISS:n yhteistyössä kehittämä. Tänään vuodettujen kuvien perusteella Nokia 8:n kaksoiskameralle on muutamia erilaisia kuvaustiloja. Puhelimen vakiokamerasovelluksella on mahdollista ottaa kuva käyttämällä vain RGB-sensoria, eli värillistä kameraa. Toinen vaihtoehto on ottaa molemmilla kameroilla kuva samanaikaisesti, jolloin mustavalkokameralla saadaa kuviin enemmän yksityiskohtia. Nokia 8:lla voi myös taltioida vain mustavalkokuvia aivan Huawein puhelimien tapaisesti.

Nokia 8:n kamerassa on myös ”Dual Camera” -ominaisuus, jolloin kuva otetaan samanaikaisesti laitteen etu- ja takakameroilla. Vastaava ominaisuus on tuttu esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelimista.

HMD Global sai viime kuussa yli 500 patenttia Microsoftilta. Patenttien joukossa oli myös Lumia-puhelimista tutun kameran käyttöliittymän muotoilupatentti, jota HMD Globalin toivotaan tulevaisuudessa hyödyntävän. Nähtävästi Nokia 8 -mallissa tyydytään Nokia 3, 5, 6 -puhelimista tuttuun kameraan, johon on lisätty kaksoiskameralle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Lähteet: Nokiamob.net, Baidu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android