OpenAIYleinen

OpenAI julkaisi aikaisempaa kehittyneemmän GPT-4-kielimallin – toimii jo uudessa Bing-hakukoneessa

OpenAI

OpenAI on julkistanut uuden GPT-4-kielimallin tekoälystään. ChatGPT on noussut viime kuukausina erittäin suosituksi ja sen taustalla on toiminut GPT-3-kielimalli. Se julkaistiin jo ensimmäisen kerran vuonna 2020, mutta nyt uusi GPT-4 on aikaisempaa tehokkaampi kielimalli.

GPT-4:n kohokohtina ovat turvallisempi ja hyödyllisempi lähestymistapa vastauksien osalta, mutta siinä on myös paljon uusia ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GPT-4-mallit voivat luoda tekstiä tuttuun tapaan tietovarannon perusteella. OpenAI:n mukaan uusi malli on luovempi ja voi tehdä kaikkea musiikin tekemisestä käyttäjän kirjoitustyylin oppimiseen. Päivitetty kielimalli pystyy myös lisäämään kontekstia kehotteen perusteella, ja mallille voi syöttää jopa 25 000 sanaa kerralla.

Mukana on muun muassa mahdollisuus huomioida kuvat tekstiä tuottaessa. OpenAI käyttää esimerkkinä mahdollisuutta lähettää tekoälylle kuva, jossa on ainesosia ja kysytään mitä aineksista voi tehdä. Tekoäly ymmärtää kuvassa olevia kohteita ja ehdottaa reseptejä, joita aineksista on mahdollista tehdä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivitetty kielimalli pystyy myös perustemaan paremmin, ja sen avulla voidaan selvittää monimutkaisia kysymyksiä, joissa on useita datapisteitä. GPT-4-kielimallin kehityksessä on käytetty hyödyksi enemmän inhimillistä palautetta ja oppeja, joita ChatGPT:n käytöstä on saatu.

GPT-4-kielimallin rajapinta on saatavilla jonotuslistan kautta, mutta se on jo saatavilla 20 dollarin kuukausimaksullisessa ChatGPT Plus -palvelussa. Microsoft on myös vahvistanut, että uuden Bing-hakukoneen chatpalvelu perustuu uusimpaan GPT-4-versioon. Uusi kielimalli on ollut kaikessa hiljaisuudessaan käytössä jo kuuden viikon ajan.

Lähde: OpenAI

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OpenAI