HMDNokiaYleinen

Katoaako Nokia lopullisesti? Tältä näyttää vuotanut HMD-peruspuhelin

Suomalainen HMD Global on tänä vuonna ottanut usean brändin lähestymistavan tuoteportfoliossaan, vaikka aikaisemmin yhtiöltä nähtiin ainoastaan Nokia-laitteita. Nyt HMD-brändi on noussut vahvasti Nokian rinnalle, ja Nokia on nähty enää vain osana peruspuhelinmallistoa.

Hiljattain nähtiin ensimmäiset HMD Pulse -älypuhelimet, jonka lisäksi yhtiö nimesi Nokia XR21 -puhelimen HMD XR21 -puhelimeksi ja vastaavasti Nokia T21 -tabletin HMD T21 -tabletiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Peruspuhelimien osalta HMD-päivitti vanhemmat Nokia 230, Nokia 6310 ja Nokia 5310 -puhelimet uusiksi vuoden 2024 versioiksi. Lisäksi uusina puhelimina nähtiin Nokia 235 4G, Nokia 225 4G sekä Nokia 215 4G, mutta myös Nokia 220 4G. Myös legendaarisesta Nokia 3210 -puhelimesta nähtiin uusittu versio.

Mutta oliko nämä julkaisut Nokian loppu?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kevään aikana on julkaistu kahdeksan peruspuhelinta Nokia-brändin alaisuudessa, joka on enemmän, mitä HMD julkisti koko viime vuoden aikana. Olisiko HMD halunnut kiirehtiä ja julkaista Nokia-peruspuhelimet nopeasti pois alta, jotta tilaa löytyisi yhtiön omille HMD-peruspuhelimille?

Vaikka yleisesti on odotettu, että Nokia jää joksikin aikaa HMD Globalin mallistoon ainakin peruspuhelimien osalta, niin nyt uusi vuoto antaa vilauksen tulevasta. HMD on nimittäin suunnittelut omaa brändiään myös peruspuhelimiin. X-palvelun käyttäjä Hikari Calyx on saanut käsiinsä kuvia toistaiseksi tuntemattomasta HMD-peruspuhelimesta, joka komeilee kahden Nokia-peruspuhelimen rinnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuntematon HMD-peruspuhelin ja kaksi Nokia-peruspuhelinta.

Kuvissa nähdään todennäköisesti viime vuoden Nokia 105- ja Nokia 110 -peruspuhelimet, ja HMD-logolla varustellussa mallissa on selvästi erilaisempi muotoilu. Odotettavasti ominaisuudet olisivat vastaavat kuin Nokia-puhelimissa. Takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on kamera sekä LED-salama. Vastaavaa puhelinta HMD ei ole julkistanut Nokia-brändin alaisuudessa.

Kyseessä on todennäköisesti prototyyppilaite, mutta se vahvistaa HMD:n ainakin suunnittelevan omaa brändiä myös peruspuhelimien valikoimaan. Peruspuhelimissa Nokia-laitteiden markkinaosuus on merkittävä, joten onkin mielenkiintoista nähdä millaisen vastaanoton mahdolliset HMD-peruspuhelimet tulevat saamaan.

Tuntematon HMD-peruspuhelin ja kaksi Nokia-peruspuhelinta.

Lähde: X

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD