OPPOYleinen

Oppo esitteli uusia kamerateknologioitaan – uusi RGBW-sensori, jatkuva zoomaus ja 5-akselinen vakautus

OnePlussan ja Realmen isäntäbrändi Oppo on tänään esitellyt Kiinassa järjestetyssä tilaisuudessa kuvausteknologioiden tulevaisuutta. Oppo esitteli muutaman uuden kamerainnovaation, joita ovat muun muassa uusi RGBW-sensori, jatkuvaan zoomaukseen kykenevä kamera sekä 5-akselinen optinen kuvanvakautus.

Oppon RGBW-sensori.

Oppon seuraavan sukupolven RGBW-sensorin kerrotaan tarjoavan selvää parannusta valoherkkyyteen, koska siinä on valkoisia alipikseleitä, DTI-tekniikka ja Oppon itse kehittää 4-in-1-pikselialgoritmi. Parannuksien ansiosta RGBW-sensorin on luvattu taltioivan jopa 60 prosenttia enemmän valoa kuin aikaisempien sensoreiden ja saavuttavan jopa 35 prosentin kohinanvaimennuksen, mikä tuottaa selkeämpiä ja kirkkaampia kuvia heikossa valaistuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi sensori on valmistettu käyttämällä edistynyttä valmistus- ja prosessointitekniikkaa, mikä lisää monimutkaisten algoritmien suorittamiseen tarvittavaa laskentatehoa ja maksimoi anturin valkoisten pikseleiden kautta taltioidun tiedon määrän. Lisäksi yhtiön 4-in-1-algoritmi parantaa sensorin väritaltiointia, väritarkkuutta sekä kuvanlaatua.

Oppon jatkuva zoomaus

Toinen uusi teknologia on 85-200 mm polttovälillä varusteltu jatkuvan optisen zoomauksen kameramoduuli, jossa käytetään lasi- ja muovilinssien yhdistelmää sujuvan optisen zoomauksen toteuttamiseksi. Kameramoduulissa on kerrottu olevan kaksi ohutta ja tarkkaa lasilinssiä optisten tehosteiden, kuten hajavalon minimoimiseksi. Siinä on myös magnetoresistance-anturi (TMR), joka takaa linssien vakaamman ja tarkemman liikkeen kameramoduulissa. Lisäksi kameramoduulissa on päivitetty ohjausakselimoottori, joka lisää dynaamista kallistuskulmaa, jolla linssijärjestelmää voidaan siirtää.

Oppon mukaan uuden kameraratkaisun pitäisi tarjota sujuva siirtyminen 85-200 mm polttovälillä. Lisäksi etuna pitäisi olla se, että siinä ei ole monikamerajärjestelmistä tuttuja ongelmia, kuten kameroiden välillä siirtymistä, valkotasapainon tai värien eroja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppon 5-akselinen vakautus.

Kolmas tänään esitelty kamerateknologia koskee vakautusta. Oppo on kehittänyt 5-akselisen optisen kuvavakaimen, jonka avulla kamerat voivat vastaanottaa liiketietoja gyroskoopilta ja käyttää sen antamia tietoja paremman vakauden tarjoamiseksi. Tiedot välitetään kameramoduulin kahdelle siirrettävälle komponentille, eli linssille ja sensorille. Tilanteissa, joissa liike on vähäinen, järjestelmä käyttää linssinvakautusta, mutta kun liike on suuri, järjestelmä hyödyntää myös anturinvakautusta sekä algoritmeja. Järjestelmä mahdollistaa enintään ±3° vakautuskulman, mikä on kolme kertaa enemmän kuin perinteiset OIS-tekniikat.

Oppo on kertonut 5-akselisen OIS-järjestelmän ilmestyvän ensimmäisiin kaupallisiin tuotteisiin vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: XDA Developers, OPPO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO