MicrosoftNokiaYleinen

Ostaako Microsoft Nokian ensi vuonna? – ”Nokia voi olla potentiaalinen kohde Microsoftin kaltaiselle yritykselle”

Nokia logo

Tutkimusyhtiö CCS Insight ennustaa, että ensi vuonna Microsoft saattaisi ostaa suomalaisen Nokian. Vuonna 2021 Nokia saatetaan myydä yhdysvaltalaiselle ostajalle, ja erityisesti Microsoft ja Intel ovat nimetty mahdollisiksi ostajaehdokkaiksi.

Microsoftilla ja Nokialla on pitkä historiansa, ja erityisesti vuosi 2013 on jäänyt monien suomalaisten mieleen, sillä Microsoft osti silloin Nokian puhelinliiketoiminnan itsellensä. Microsoftin tavoitteena oli tarjota Windows-puhelimia, ja toimia mobiilimarkkinoilla Applen iOS- ja Googlen Android -käyttöjärjestelmien rinnalla. Microsoftin ponnistukset mobiilimarkkinoilla epäonnistuivat ja vuoteen 2015 mennessä lähes kaikki Nokia-kaupassa mukana tulleet työntekijät saivat lähteä, eikä vanhasta Nokian puhelinliiketoiminnasta ole enää mitään jäljellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokia on keskittynyt vahvasti verkkolaiteliiketoimintaan. Lisäksi yhdysvaltalaisia jättiyrityksiä Nokian verkkolaiteliiketoiminta kiinnostaa tutkimusyhtiön mukaan sen takia, koska Yhdysvaltain hallitus kieltää operaattoreita käyttämässä kiinalaisvalmistajien verkkolaitteita.

Vaikka Nokia on ollut verkkolaitteiden suhteen jopa altavastaajan asemassa, eikä ole pärjännyt kiinalaiselle kilpailijalleen Huaweille, niin viime aikoina Nokia on saanut myös hyviä uutisia. Viime viikolla Nokia solmi sopimuksen brittiläisen BT:n kanssa, jonka johdosta Nokia on BT:n suurin verkkolaitetoimittaja. Taustalla on myös Huawein sulkeminen pois markkinoilta.

”Microsoft on osoittanut todellista kiinnostusta televiestintäalaan. Olemme jo nähneet heidän kaksi yritysostoansa tänä vuonna (Metaswitch ja Affirmed Networks), jossa on kyse 5G- ja telealan asiantuntemuksen hankkimisesta ja teollisuuden kontaktien saamisesta. Uskomme, että Nokia voi olla potentiaalinen kohde Microsoftin kaltaiselle yritykselle”, arvioi CCS Insightin Kester Mann.

Siitä lähtien, kun Yhdysvallat kielsivät Huawein ja muut kiinalaiset toimijat, Yhdysvaltojen kerrotaan etsineen vaihtoehtoa Huaweille. Tämän takia muun muassa Nokian ja Ericssonin on raportoitu olevan mielenkiintoisia ostokohteita yhdysvaltalaisille yrityksille.

Vaikka Microsoft olisikin kiinnostunut Nokian ostamisesta, niin ennusteiden mukaan se joutuisi kilpailemaan toisen vahvan ostajaehdokkaan kanssa. Intel on myös nimetty yhdeksi potentiaaliseksi ostajaehdokkaaksi, sillä yhtiö keskittyy myös vahvasti 5G-toimintaan.

Lähde: Forbes.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Siinäpä on Nokia hemmoille hattuun lippa jos tuo onnistuu?
    Ja miksipä ei onnistuisi, jos taaloja tarpeeksi latovat tiskiin osakkaiden mielestä.
    Rahalla on ihmeellinen vaikutus myyntihalukkuuteen.

  2. En tiennytkään, et tänään on aprillipäivä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft