Androide-villeOukitelYleinen

Oukitel Suomi vetää takaisin latureita – ”voi aiheuttaa tulipalon”

Virheellinen TX-140806 -laturi

Oukitel Suomi on ilmoittanut vetävänsä takaisin yhtiön Oukitel C5 Pro -puhelimen mukana toimitetun latauslaitteen. Kyseessä ei ole Oukitelin ensimmäinen takaisinveto, sillä toukokuussa Tukes määräsi palauttamaan myös Oukitel K7000 -puhelimen mukana toimitetun laturin. Tukes on määrännyt 14. syyskuuta 2017 myyntikieltoon myös Oukitel K6000 Pro -puhelimen virheellisen laturin takia.

Oukitel C5 Pro -puhelimen kohdalla laturin mallikoodi on TX-140806. Tukesin mukaan ilma- ja pintaväli latauslaitteen verkkomuuntajan ensiö- ja toisiokäämien välillä ei täytä standardissa EN 60950 annettuja vaatimuksia. Verkkomuuntaja ei täytä standardin edellyttämiä jännitelujuusvaatimuksia. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60950 vaatimuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toimintaohjeiksi Tukes neuvoo, että tuote on poistettava välittömästi käytöstä. Palautusmenettelyn mukaisella päätöksellä Oukitel Suomi on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen sekä keräämään sen pois myynnistä ja myös loppukäyttäjiltä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa.

Oukitel Suomen mukaan TX-140806 -laturissa havaitut virheet on todettu vakaviksi ja laturi voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon. Oukitelin mukaan kyseisen laturin omistajia pyydetään palauttamaan se siihen liikkeeseen mistä laite on ostettu. Laturi luvataan vaihtaa uuteen turvalliseen malliin.

Tukesin tekemä toinen päätös vastaavasta laturista on julkaistu 22. toukokuuta 2017. Tällöin TX-140806 -laturi on toimitettu Oukitel K7000 -puhelimen mukana ja vaaraksi on ilmoitettu sähköiskuvaara. Tukes on myös silloin vaatinut Oukitel Suomea keräämään tuote pois myynnistä ja loppukäyttäjiltä.

Kolmas Tukesin päätös koskee Oukitel K6000 Pro -puhelimen mukana toimitettavaa APS-S010050200W-G -laturia. Tällä kertaa Tukes on määrännyt tuotteen kokonaan myyntikieltoon sähköiskuvaaran takia. Tukesin mukaan latauslaitteen verkkomuuntajan ensiö- ja toisiokäämien välinen eristys ei täytä standardissa EN 60950 annettuja vaatimuksia. Tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60950 vaatimuksia.

Myyntikieltopäätöksellä Oukitel Suomi on määrätty lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen eli uudet toimitukset jälleenmyyjille. Koska tuotteesta ei aiheudu välitöntä vaaraa hengelle, terveydelle tai omaisuudelle, maahantuojaa ei ole velvoitettu keräämään tätä tuotetta pois jälleenmyyjiltä tai loppukäyttäjiltä. Kuluttaja voi kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan palauttaa tuotteen virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voi tehdä, on myyjällä oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Menettelystä on kerrottu tarkemmin kuluttajansuojalaissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja palautuksista saat Oukitel Suomen sivuilta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lähde: Tukes (C5 Pro), Tukes (K7000), Tukes (K6000 Pro)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android