OuraYleinen

Oura kertoi tarkemman aikataulun sormuksensa luvatuille uutuusominaisuuksille – osaa niistä saa odottaa jopa syksyyn asti

Oura Ring 3

Suomalainen Oura lupasi viime vuonna kolmannen sukupolven älysormuksensa julkaisun yhteydessä tuoda tarjolle myös kourallisen uusia ja mielenkiintoisia ominaisuuksia vuoden 2022 aikana. Vaikka vuosi on jo pitkällä, niin luvattuja uutuusominaisuuksia ei ole näkynyt. Nyt Oura on lähestynyt käyttäjiään sähköpostilla ja kertonut tarkemman aikataulun ominaisuuksille.

Uuden sukupolven sormuksen mainostettuja ominaisuuksia olivat muun muassa kuukautisien ennustus, harjoitussyke, veren happipitoisuus (SpO2) sekä paranneltu unen jaksotusalgoritmi. Jo julkaisun aikaan kuukautisien ennustus oli saatavilla, jos sormusta käytti iOS-laitteen kanssa, mutta Android-tuen kerrottiin tulevan vuoden 2022 alussa. Nyt Oura kertoo sen tulevan beetaversiona toukokuussa 2022. Ouran mukaan ominaisuus on suunniteltu toimimaan henkilöille, joilla on luonnollinen kuukautiskierto. Se pystyy ennustamaan kuukautisien alkamisen perustuen kehon lämpötilan muutoksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäkuussa 2022 Oura Ring 3 tulee saamaan tuen juoksun, pyöräilyn ja kävelyn sykkeenmittaukselle harjoituksen aikana. Oura lupaa lisätä muita harjoitusmuotoja mukaan vuoden aikana. Syke on keskeinen harjoituksien intensiteetin indikaattori ja sen avulla Oura lupaa käyttäjien ymmärtävän paremmin valmiuspisteiden ja harjoituksien sykkeen välistä suhdetta.

”Tiedämme, että tämä ominaisuus on ollut tärkeä yhteisöllemme, ja haluamme tarjota houkuttelevan, korkealaatuisen kokemuksen pian. On ollut erittäin tärkeää varmistaa, että sykkeen mittaus harjoituksissa toimii hyvin useissa fyysisissä tekijöissä, ympäristöissä, lämpötiloissa ja aktiviteeteissa, ja olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että tiede- ja teknologiatiimimme ovat nyt viimeisessä kehitys- ja testausvaiheessa”, todettiin Ouran sähköpostissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oura-sormus

Yksi tulevista ominaisuuksista on veren happipitoisuuden mittaus (SpO2), joka on jatkoa Oura Ring 3 -sormuksessa nähdylle jatkuvalle sykkeen mittaukselle. Ominaisuuden luvataan tarjoavan paremman käsityksen yön aikana tapahtuvan veren happipitoisuuden vaihteluista ja se kertoo paremman kuvan unen todellisesta laadusta. Ouran mukaan veren happipitoisuuden mittaaminen tulee saataville uuden sukupolven sormuksille kesän 2022 aikana, mutta mitään tarkempaa aikataulua ei annettu.

Oura lupaa päivittää myös unen vaiheita mittaavaa algoritmia syksyllä 2022, mutta tämänkään osalta ei annettu mitään tarkempaa aikataulua. Osa luvatuista ominaisuuksista on tulossa saataville jo siis lähikuukausien aikana, mutta erityisesti parempaa unen seuraamisen tarjoavaa algoritmia saa odottaa nähtävästi vielä pitkään.

Uusin 3. sukupolven Oura-sormus julkaistiin jo viime lokakuussa, jolloin tulevista ominaisuuksista kerrottiin jo ensimmäisen kerran. Hintaa sormuksella on Suomen markkinoilla edullisimmillaan 314 euroa. Vasta hiljattain Oura ilmoitti ylittäneensä miljoonan myydyn sormuksen rajan.

Lähde: Ouran sähköposti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Oura