AndroidiOSWhatsAppWindows 10Yleinen

Päivitetty WhatsApp tila on vastaus Snapchatille – voit nyt lisätä tilaasi videoita, animaatioita ja kuvia

WhatsApp kertoo virallisessa blogissaan uudesta ominaisuudesta pikaviestisovellukselleen. Ominaisuus kantaa nimeä WhatsApp Status (tila) ja se on vastaus Snapchatin ja Instagramin tarinoille.

WhatsAppilla on kuukausittain 1,2 miljardia aktiivista käyttäjää ja sen kautta lähetetään yli 50 miljardia viestiä päivässä. Sovelluksessa on ensimmäisestä versiosta saakka ollut ”tila” ominaisuus, joka on yksinkertaisesti ilmoittanut muille käyttäjille mikä on toisen käyttäjän tila. Ominaisuus on kuitenkin jäänyt unholaan ja vain harvat enää aktiivisesti tilaansa päivittävät. WhatsAppissa lähetetään päivittäin 3,3 miljardia valokuvaa, 80 miljoonaa GIF-animaatiota ja 750 miljoonaa videota, jonka takia myös tila -ominaisuutta on nyt uudistettu lähemmäksi Snapchatin tyyliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistetun tila -ominaisuuden tarkoituksena on rohkaista käyttäjiä päivittämään tilansa useammin. Nyt käyttäjät voivat lisätä tilaansa videoita, animaatioita ja kuvia. Käyttäjän kuva- ja videopäivitykset ovat nähtävissä Snapchatin tapaan 24 tuntia, ennen kuin ne katoavat.

Tila tulee saamaan sovelluksessa oman välilehtensä, jossa näkyy omat tilapäivitykset ja omissa yhteystiedoissa olevien muiden käyttäjien tilat. Välilehdessä näkyy myös käyttäjien viimeaikaiset tilat ja jo katsotut tilat aivan Snapchatin tapaan. WhatsAppissa on mahdollista myös mykistää muiden käyttäjien tilapäivitykset.

Uusittu WhatsApp tila otetetaan aluksi käyttöön Euroopassa ja se laajentuu pian sen jälkeen muille alueille. Ominaisuus on saatavilla WhatsAppin iOS, Android ja Windows Phone -sovelluksilla tästä päivästä lähtien.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android