AppleYleinen

Piiripula aiheuttaa ongelmia myös Applelle – leikkaa iPhone 13 -puhelimien tuotantoa

Globaali piiripula on tuottanut päänvaivaa monille laitevalmistajille viimeisen vuoden aikana ja nyt yksi kärsijöistä on raportoidusti Apple. Bloombergin uuden raportin mukaan piiripula on tuottanut ongelmia iPhone 13 -puhelimien tuotannolle.

Applen odotetaan leikkaavaan iPhone 13 -puhelimien tuotantoa 10 miljoonalla kappaleella piiripulan takia. Tämän vuoden kolmen viimeisen kuukauden aikana Apple aikoi valmistaa 90 miljoonaa iPhone 13 -puhelinta, mutta valmistuskumppaneille on kerrottu kokonaismäärän tulevan pienenemään. Syynä on, etteivät Broadcom ja Texas Instruments pysty toimittamaan tarpeeksi komponentteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien iPhone 13 -puhelimien saatavuus on ollut alusta asti rajallista ja edelleenkään puhelimia ei löydy kuin yksittäiskappaleita jälleenmyyjien valikoimista. Myös Apple kertoo omassa verkkokaupassaan uusien puhelimien toimituksien kestävän noin 4-5 viikkoa. Tuotannon leikkaaminen tulee varmasti pidentämään toimitusaikoja entisestään.

Piiripula on jatkunut jo pitkään ja myös Apple on ollut varautunut siihen. Esimerkiksi Apple on joutunut leikkaamaan jo aikaisemmin MacBook-tietokoneiden toimituksia komponenttipulan vuoksi, joka aiheuttaa myös synkkiä pilviä tulevien MacBook Pro -tietokoneiden saatavuudelle. Apple ilmoitti eilen julkaisevansa uusia tuotteita 18. lokakuuta, eli ensi viikon maanantaina. Globaalin piiripulan odotetaan jatkuvan pitkälle ensi vuoteen, mutta Apple on ollut toistaiseksi yksi vähiten kärsineistä yrityksistä.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple