AndroidLenovoMotorolaYleinen

Pikakatsaus Moto G4 Plus -puhelimeen

Lenovon nykyisin omistaman Motorolan uudet puhelimet,motog4plus_shot
Moto G4, G4 Plus sekä Moto Z julkaistiin alkuvuodesta.
Näistä Moto G4 -sarja on suunnattu alempaan hintaluokkaan.

Saimme Lenovolta testattavaksi G4 sarjan isomman veljeksen, eli Moto G4 Plussan, joten katsotaan vähän mitä laitteen sisältä löytyy. Saamamme testilaite on 2gigan muistilla ja 16gigan tallennustilalla varustettu versio. Joillain alueilla laitteesta on saatavilla myös isommalla 3GB muistilla ja 32/64GB tallennustilalla varustettu versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto G -tuotesarjan neljäs generaatio on hinnoiteltu suhteellisen kilpailukykyiseksi ja se haastaakin hienosti Samsungin ja Honorin sekä Huawein halvimmat laitteet. G4 -sarjan hinnat liikkuvat noin 220euron (Moto G4) ja noin 270euron (Moto G4 Plus) paikkaille, ostopaikasta riippuen.

Tekniset ominaisuudet

Lenovo on pitänyt Moto G4 sarjan hinnoittelun maltillisena, mutta samalla hintapaineet aiheuttavat laitteen sisuskalujen osalta pienen notkahduksen. Tässä vielä Moto G4 Plus -puhelimen tärkeimmät tekniset ominaisuudet.

Mitat: 153 x 76.6 x 9.8 mm
Paino: 155g
Prosessori: Qualcomm Snapdragon 617 (8 ydintä – 4×1.5 GHz Cortex-A53 & 4×1.2 GHz Cortex-A53)
Muisti: 2GB
Tallennustila: 16GB, tuki muistikortille
Näyttö: IPS LCD, 5.5″ 1920×1080
Grafiikkapiiri: Adreno 405
Kamera: 16 MP (takakamera), f/2.0, laser autofokus, 5 MP f/2.2 (etukamera)
Akku: 3000mAh Li-ion (kiinteä, ei vaihdettavissa)
Muuta: Sormenjälkilukija, TurboPower lataus, dual sim

Ensitunnelmat

Moto G4 Plus on nyt ollut käytössä reilun päivän verran ja tässä hieman omia mietteitä lyhyen käytön jälkeen. Motorolan/Lenovon puhelimet ovat aina olleet hyviä valintoja jos puhelimelta on halunnut lähes puhdasta Androidia, käteen sopivaa muotoilua ja hintaan suhteutettuna hyvät komponentit. Moto G4 Plus ei aiheuta riemunkiljahduksia, mutta karvan alle 300euron hintaluokkaan laite on todella hyvä lisäys.

G4 Plussan rakenne on jämäkkä, vaikkakin puhelin on suurimmaksi osaksi muovia. Muovipuhelinten kanssa yleisesti eteentuleva ongelma on laitteen natina ja nitinä. Lenovo on tässä onnistunut loistavasti, laite ei päästä minkäänlaisia natinoita vaikka sitä kuinka yrittää väännellä ja käännellä. Takakuoren materiaali on Lenovolle/Motorolalle tutta pehmeähköä muovia, joka tuo laitteen käsittelyyn mukavan lisäpidon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen sormenjälkilukija, joka löytyy siis vain Plus versiosta, toimii ripeästi ja verrattuna Nexus 6P:n vastaavaan, jopa ehkä hiukan nopeammin. Sormenjälkilukija on ehkä hiukan oudosti nostettu hiukan näyttöpinnan yläpuolelle joka tietysti auttaa löytämään lukijan helpommin, mutta ainakin omaan silmään se osui pienenä miinuksena muuten kohtuu onnistuneessa designissa.

Android 6.0.1 versio löytyy laitteesta vakiona, mutta valitettavasti Moto G4 Plus käyttää edelleen toukokuun tietoturvapäivityksiä, ja Lenovo onkin todennut että kuukausittaisia päivityksiä he eivät ole laitteilleen tuomassa. Mielestäni tämä on jo yksi miinus heti valmiiksi laitteen kokonaisarvosanaan. Tietoturvapäivitykset voivat olla turhia, koska uhka siihen että joku vastaantulevista ihmisistä olisikin taitava ja ilkeä rikollinen on täysin olemattomat. Ongelma tuleekin vastaan yleensä siinä vaiheessa jos käyttäjä erehtyy lataamaan sovelluspaketin jostain muualta kuin Googlen Play kaupasta. Jos laitteen turvapäivitykset eivät ole tuoreet voi asennuspaketin tai sovelluksen mukana asentua laitteellesi ties mitä haittasovelluksia. Muuten Lenovon tuottama melkein puhdas Android on edelleen se sama loistava Android mitä on ennenkin nähty Moto puhelimissa.

Yksi parhaita ominaisuuksia Moto -puhelimissa on aina ollut niissä mukana tuleva Active Display toiminto, joka on tietysti kopioitu Nokian Glance näytöstä. Active Display pystyy näyttämään näytöllä notifikaatiot vaikka näyttö ei olisi päällä. Ominaisuus onkin nykyään levinnyt jo melkein kaikkien valmistajien uusimpiin laitteisiin, kuten Samsung S7 ja LG G5.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoista onkin nähdä kuinka hyvin Snapdragon 617 -sarjan prosessori pärjää jokapäiväisessä käytössä. Tämä on itselleni ensimmäinen laite, jossa on ollut jokin muu kuin Qualcommin lippulaivapiiri. 8-ydintä sisältävä 617 -sarjan prosessori kuulostaa hienolta, mutta tuoko se mitään uutta tai parempaa jää nähtäväksi.

Palataan tarkemmin puhelimeen sitten arvostelun yhteydessä, joka on odotettavissa seuraavien viikkojen aikana. Alla on vielä pieni videomuodossa kuvattu esikatsaus Moto G4 Plus -malliin.

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android