AndroidHMDMozoNokiaYleinen

Pikatestissä suomalaisen Mozon suojakuoret Nokia 6:lle

Mozo on suomalainen lisävarustevalmistaja, joka on muun muassa Nokia-puhelimien valmistajan HMD Globalin virallinen kumppani. Mozo on suunnitellut oman mallistonsa suojakuoria Nokia 3-, Nokia 5- sekä Nokia 6 -puhelimille, joista kaksi jälkimmäistä saapui SuomiMobiilin ihailtavaksi ja testattavaksi. Mozo suunnittelee parhaillaan puisia, nahkaisia ja kankaisia suojakuoria Nokia 8 -puhelimelle ja ne ovat tulossa myyntiin pian yhtiön omassa verkkokaupassa.

Mozon valikoimasta löytyy tällä hetkellä viisi erilaista kuorimallia uusille Nokia-puhelimille. Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat saaneet läpinäkyvät ”Crystal case” -suojakuoret, jotka maksavat 9,99 euroa, minkä lisäksi kaikille kolmelle puhelimelle on saatavilla harmaana, sinisenä ja mustana muovisia ”Ultra Slim Case” -suojakuoria, joiden hinta on 16,90 euroa. Nokia 5:lle ja Nokia 6:lle on ostettavissa myös nahkaiset ”Flip case” -suojakuoret, joiden hinta on 27,90 euroa ja saatavilla ovat värit musta ja ruskea. Kuorissa on siis näyttöä suojaava kansi, josta löytyy paikka esimerkiksi pankkikortille. Nokia 6:n suojakuorivalikoimaa täydentää lisäksi mustana ja ruskeana tarjolla olevat nahkaiset ”Wrap case” -suojakuoret, joiden hinta on 24,99 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ultra Slim Case

Nokia 6:n Ultra Slim Case on tyylikäs ja pelkistetty suojakuori, jonka pinta on hieman karhea, minkä ansiosta puhelimesta saa paremman pidon. Kuori istuu mielestäni todella hyvin Nokia 6 -puhelimeen, eikä se pääse liikkumaan ollenkaan. Kuori peittää puhelimen rungon lähes kokonaan, mutta Mozo on kuitenkin päättänyt jättää ylä- ja alapäädyt suojaamatta, minkä lisäksi myös oikean reunan painikkeiden kohdalle on jätetty tyhjä aukko, jotta painikkeet olivat käytettävissä. Kuoren takaosan kamerareikä osuu aivan kohdalleen ja samaten mikrofonille jätetty reikä osuu kohdilleen. Ultra Slim Case on siis todella laadukas suojakuori, eikä se ole lukuisien  ”kiinakuorien” tasolla, vaan selvästi laadukkaampi.

Mozon mukaan kuori on saanut innostuksensa Pohjoismaisesta luonnosta, sillä se on muiden Mozon kuorien tapaisesti suunniteltu Suomessa ja tarkemmin Helsingissä.

Flip case

Mozon valmistama nahkainen Flip case Nokia 6:lle pohjautuu pitkälti samaan muottiin kuin muutkin kuoret, mutta nimensä mukaisesti kyseessä on kannellinen kotelo. Kuoressa on Ultra Slim -kuoren kaltainen muovinen runko, johon Nokia 6 istuu loistavasti. Runkoon on lisätty nahasta valmistettu pinta, joka mahdollistaa myös näytön suojaamisen päälle käännettävän kannen ansiosta. Flip case on kuorista yksi henkilökohtaisia suosikeista, koska se suojaa puhelinta huomattavasti enemmän kuin muut vaihtoehdot. Lisäksi pidän siitä, että Mozo on onnistunut luomaan kuoresta varsin kompaktin, eikä se tee puhelimesta niin paksua kuin voisi kuvitella. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Wrap case

Wrap case on myös samasta muotista valmistettu kuin muutkin kuoret, mutta kyseessä on kuitenkin varmasti tyylikkäin vaihtoehto sellaista haluavalle. Kuoren pinta on päällystetty mustalla tai ruskealla nahalla, minkä ansiosta tuntuma on miellyttävän pehmeä ja pito on hyvä. Kuori istuu tuttuun tapaan Nokia 6 -puhelimeen kuin nenä päähän. Vaikka kuori on päällystetty nahalla, niin se ei tee siitä liian paksua, vaan se on joka mittapuulla hyvin sopiva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Mozo mainitsee useiden kuoriensa kohdalla, että niissä on nähtävissä Pohjoismainen luonto, niin tällä hetkellä Mozon suojakuoret valmistetaan pääosin Kiinassa. Tuotekehitys tapahtuu silti täysin Suomessa. Mozo kertoi kuitenkin SuomiMobiilille, että heillä on haluja valmistaa tuotteitaan Suomessa tai muualla Euroopassa ja näitä vaihtoehtoja kerrotaan kartoitettavan. Mozon suojakuoria testanneena voin sanoa, että ne ovat todella laadukkaita, vaikka ovatkin Kiinassa valmistettuja.

Tarkastele upeita Nokia 6 -kuoria Mozon verkkokaupassa:

Nokia 6 Ultra Slim Case – 16,90 €

Nokia 6 Flip Case – 27,90 €

Nokia 6 Wrap case – 24,99 €

Kaikki Mozon kuoret Nokia-puhelimille

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android