POCOSponsoroitu

POCO F4 GT tuo uuden ulottuvuuden mobiilipelaamiseen – tarjoaa pelipainikkeet, RGB-valaistuksen ja huippuluokan suorituskyvyn

POCO F4 GT on pelaajan unelmapuhelin.

Mobiilipelaaminen on vahvassa suosiossa ympäri maailmaa ja nyt sitä ajatellen on tuotu myyntiin Suomessakin upouusi POCO F4 GT -älypuhelin. Uutuuspuhelin asettaa uuden standardin mobiilipelaamiselle vahvalla suorituskyvyllä ja uniikeilla pelipuhelimen ominaisuuksilla. POCO F4 GT on kuin luotu nuoria teknologiaintoilijoita ajatellen.

Markkinoiden tehokkaimpiin järjestelmäpiireihin lukeutuva Snapdragon 8 Gen 1 takaa loistavan suorituskyvyn, mutta se yhdistettynä POCOn innovatiivisiin muihin tekniikoihin, avataan täysin uusi maailma pelipuhelimien markkinoilla. POCO F4 GT on varusteltu esimerkiksi 120 hertsin AMOLED-näytöllä, markkinoiden nopeimmalla 120 watin pikalatauksella, kehittyneillä pelipainikkeilla sekä RGB-valaistuksella.

POCO F4 GT tarjoaa huippuluokan ominaisuudet 699 euron suositushintaan. Puhelin on ostettavissa useiden jälleenmyyjien kautta, joita ovat muun muassa Elisa, DNA, Telia, Power, Verkkokauppa.com, Veikon Kone ja Euronics.

Tutustu POCO F4 GT -puhelimeen tuotesivuilta tämän linkin takaa.

POCO F4 GT vie mobiilipelaamisen uudelle tasolle

Pelipuhelimessa suorituskyky on kaikki kaikessa, jotta raskaammatkin mobiilipelit toimisivat sujuvasti. POCO F4 GT:n kohdalla ei ole pelkoa tehojen loppumisesta, sillä sisuksissa hyrrää markkinoiden tehokkaimpiin järjestelmäpiireihin lukeutuva Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 1.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä käytetään Cortex-X2-tekniikkaa. Tehokkain Cortex-X2-ydin toimii 3,0 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella. Grafiikkaprosessorina toimii aikaisempaakin tehokkaampi Adreno 730.

Huippuluokan järjestelmäpiiri varmistaa sen, että suorituskykyä on 20 prosenttia enemmän kuin aikaisemmin ja grafiikkasuorituskyky on parantunut 30 prosentilla. Snapdragon 8 Gen 1 vie myös tekoälyn laskentatehon aivan uudelle tasolle parantamalla sitä 400 prosentilla. Suorituskykyä riittää POCO F4 GT -puhelimessa siis päivittäiseen työskentelyyn tai eeppisiin taisteluihin mobiilipeleissä.

Pelaajia ajatellen POCO on varustellut uutuuspuhelimen suurella 12 gigatavun RAM-muistilla, joka perustuu nopeaan LPDDR5-standardiin. Lisäksi puhelimessa on 256 gigatavun sisäinen tallennustila, joka perustuu lippulaivatason UFS 3.1 -standardiin. Nopeiden muistien avulla pystytään ottamaan kaikki ilo irti puhelimen upeasta suorituskyvystä. Esimerkiksi suuret pelit latautuvat ilman odotteluja, joten häiritseviä viiveitä ei ole havaittavissa.

Puhelimen sisältä löytyy lisäksi alan johtavaa teknologiaa jäähdytysjärjestelmän osalta. Kovassa pelikäytössä älypuhelimet tuottavat lämpöä, jonka jäähdyttämiseen on POCO F4 GT -puhelimessa panostettu toden teolla. Puhelin on varusteltu uusimmalla LiquidCool 3.0 -teknologialla, joka on yksi kehittyneimmistä jäähdytysjärjestelmistä.

Kokoa jäähdytysjärjestelmällä on jopa 4860 neliömillimetriä ja se perustuu kahteen höyrykammioon. Käyttämällä kahta höyrykammiota, suurta grafeenikerrosta ja muita innovatiivisia materiaaleja lämpöä siirtyy aikaisempaa tehokkaammin kerroksittain sisältä ulos. Tämän toteutuksen ansiosta Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä saadaan todellinen suorituskyky irti myös erittäin raskaassa pelikäytössä. POCO F4 GT pysyy siis viileänä tilanteessa kuin tilanteessa.

POCO F4 GT:n suunnittelussa on otettu moni asia huomioon erityisesti pelaamista ajatellen. Puhelimessa on uusi Multi-Link 5.0 -teknologia, joka pitää yhteydet aina nopeana ja vakaana. Puhelin osaa automaattisesti vaihtaa optimaaliseen yhteyteen 5G-mobiiliverkon ja Wi-Fi-verkon välillä tilanteen sitä vaatiessa. Tämän ansiosta verkkoyhteys on aina käytettävissä parhaimmalla mahdollisella nopeudella, eikä esimerkiksi pelejä striimatessa tule vastaan pätkimisiä.

Pelaamista ajatellen POCO F4 GT tarjoaa myös erillisen peliantennin, joka vähentää tehokkaasti pelin viivettä. Mobiilipelejä pelataan usein vaakatasossa, joten POCO on pitänyt huolen siitä, ettei puhelimen antennit esty puhelin käytettäessä vaakatasossa. Antennit on sijoitettu nyt selvästi paremmin laitteen rakenteeseen, jotta verkkoyhteys toimisi aina loistavasti.

POCO F4 GT -puhelimessa on suuri 4700 milliampeeritunnin akku, joka takaa pitkän käyttöajan myös pelattaessa. Puhelinta ei tarvitse siis jatkuvasti olla lataamassa, vaikka mobiilipelit vievätkin enemmän akkua kuin normaali käyttö. POCO on panostanut lisäksi akun lataukseen, sillä puhelimessa on tuki tehokkaalle 120 watin pikalataukselle.

Uuden pikalatausteknologian avulla laite ladataan 17 minuutissa tyhjästä täyteen ja jopa samaan aikaan pelattaessa akku latautuu täyteen vain 27 minuutissa. Latauksen osalta POCO F4 GT -puhelimessa on otettu huomioon erilaiset käyttötilanteet. Puhelimen mukana toimitetaan aina oletusarvoisesti tehokkain 120 watin pikalaturi, mutta POCO on tehnyt muutoksia laturin johtoon.

Mukana tuleva laturi on nyt jopa 1,5 metriä pitkä, joten se on selvästi pidempi kuin muissa puhelimissa. Puhelin voi olla samaan aikaan laturissa ja pelaaminen onnistuu pitkän johdon ansiosta esimerkiksi sohvalla loikoillessa. Lisäksi POCO F4 GT:n laturin pää on L-muotoinen, eli laitteen käyttäminen vaakatasossa on aikaisempaa miellyttävämpää laitteen ollessa samaan aikaan laturissa.

Pelipainikkeet toimivat suomattomasti näytön kanssa

Pelipuhelimissa on aina tarjottu jotain ekstraa verrattuna normaaleihin puhelimiin, ja nyt myös POCO F4 GT tuo mukanaan mielenkiintoiset magneettiset olkapainikkeet. Kyseiset painikkeet tuovat paremman pelikokemuksen ja tehostavat selvästi peleissä pärjäämistä. Pelipainikkeet toimivat kuten pelikonsoleissa peliohjain.

Magneettisissa pelipainikkeissa käytetään miellyttävän joustavaa silikonimateriaalia kevyemmän tuntuvan toteuttamiseksi. Kahdeksan erillistä magneettia tarjoavat tasaisen ja tehokkaan käyttövoiman. Painikkeiden pienempi viive ja nopeampi palaute ovat painikkeiden suurimmat vahvuudet esimerkiksi taistelupelejä pelatessa.

Painikkeita POCO on testannut yli sadassa eri suositussa pelissä, jotka ovat ladattavissa Google Play -sovelluskaupan kautta. Magneettisien pelipainikkeiden ansiosta pelaaminen on hauskempaa kuin koskaan aikaisemmin. Painikkeet saa myös sulavasti piilotettua, joten ne eivät ole häiritsemässä päivittäisessä käytössä.

Pelaamisen ulkopuolella painikkeet soveltuvat myös muuhun käyttötarkoitukseen. POCO F4 GT:n omistajat pystyvät optimoimaan magneettiset painikkeet myös pikapainikkeiksi. Asetuksien kautta pysty määrittämään esimerkiksi tuplapainallukselle sekä pitkälle painallukselle erilliset toiminnot. Pelipainikkeilla pystyy helposti avaamaan esimerkiksi kameran, aloittamaan nauhoituksen tai napauttaa taskulampun käyttöön.

Pelattaessa pelipainikkeet toimivat saumattomasti yhteen POCO F4 GT -puhelimen loistavan näytön kanssa. 6,67 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin avulla pelaaminen on aikaisempaa miellyttävämpää. Näyttö on saanut DisplayMate A+ -arvion, joten kyse on yhdestä markkinoiden parhaimmasta näytöstä.

Näytössä on optimaalinen väritarkkuus 10-bittisien värien, HDR10+ -tuen ja Dolby Vision -tekniikan ansiosta. Näyttö on lisäksi erittäin tarkka Full HD+ -tarkkuuden ansiosta ja miellyttävän kirkas 800 nitin tyypillisen kirkkauden ansiosta. POCO F4 GT:n näytössä ei ole myöskään unohdettu sulavuutta, sillä pro-luokan näytössä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus ja 480 hertsin kosketusherkkyys.

Erityisesti 120 hertsin virkistystaajuuden avulla näytöllä kaikki mobiilipelit näyttävät todella sulavalta. 480 hertsin kosketusherkkyys puolestaan vie kosketuksen viiveen aivan minimiin, jolloin yksikään painallus ei jää väliin kovemmassakaan pelisessiossa. POCO F4 GT tarjoaa myös superresoluutiokosketuksen, joka takaa 10 kertaa suuremman tarkkuuden. Puhelimen näyttökokemuksen on kruunaamassa 1920 hertsin PWM-himmennys. Tekniikka suojaa silmiä kuvanlaadusta tinkimättä myös hämärässä käytettäessä.

POCO F4 GT on siis pelaajan unelmapuhelin, sillä monipuoliset pelipainikkeet ja markkinoiden parhaimpiin kuuluva näyttö takaavat yhdessä loistavan sekä viiveettömän pelikokemuksen.

Uniikit ominaisuudet täydentävät pelikokemusta

POCO F4 GT on pelipuhelimien eliittiä, sillä mukaan on tuotu monia uniikkeja ominaisuuksia, jotka tekevät laitteesta joukosta erottuvan. POCO hyödyntää muun muassa superlaajakaistaista X-akselista värinämoottoria. Kyseessä on suurin X-akselinen värinämoottori tähän mennessä kuin missään Android-laitteessa.

560 neliömillimetrin kokoinen värinämoottori on varusteltu magneettisella teräsrakenteella. Se takaa yli 5 Gpp:n ohimenevän tärinän, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden kokea laajemman värinän kuin koskaan aikaisemmin. Sen avulla värinäpalaute on hyvin realistinen ja se antaa peliohjaimen kaltaisen kokemuksen.

Puhelimen laadukkaan 64 megapikselin kolmoiskameran rinnalla olevasta salamavalosta POCO on tehnyt myös tyylikkään ja pelihenkisen. Salamavalo on kirjaimellisesti salaman muotoinen, joten se tuo pelipuhelimen kokemukseen selvästi enemmän persoonallisuutta.

Kameroiden rinnalla puhelimessa on lisäksi X-muotoinen RGB-valaistus, joka toimii kätevästi esimerkiksi ilmoitusvalona. Se pystyy vilkkumaan useissa eri väreissä esimerkiksi saapuvien puheluiden ja viestien aikana tai puhelimen latautumisen aikana, ja jopa pelitilassa tuoden todellista pelihenkeä myös puhelimeen.

POCO F4 GT on varusteltu lisäksi vakuuttavalla äänentoistolla, sillä tarjolla on symmetrinen neljästä kaiuttimesta koostuva äänijärjestelmä. Puhelin tarjoilee siis mullistavan äänenlaadun, jota ei muista puhelimista löydy. Neljän kaiuttimen stereototeutus koostuu itsenäisistä kaksoisdiskanttielementeistä sekä kahdesta bassoelementistä. Näiden elementtien avulla POCO F4 GT pystyy tarjoamaan ennennäkemättömän selkeyden ja miellyttävän tilaääniefektin jopa pelejä pelattaessa.

Puhelimessa on tarkkaan mietitty kolmen mikrofonin suunnittelu, joka takaa pelattaessa esteettömän puheen äänittämisen. POCO F4 GT:n sivulla on erillinen pelimikrofoni, joten kädet eivät sitä peitä laitetta vaakatasossa käytettäessä. Tämä varmistaa, että pelattaessa joukkuetoverit kuulevat puheen kristallinkirkkaasti.

Tutustu POCO F4 GT -puhelimen tarkemmin tuotesivulta tämän linkin takaa.

POCO F4 GT tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, OLED, Full HD+, 120 Hz, 20:9-kuvasuhde, 800 nitiä, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 730
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 64 MP (f/1.9, 1/1.73”, 0.8 um, 26 mm, PDAF)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2, 120 asteen kuvausalue)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus
 • Etukamera: 20 megapikseliä (f/2.4, 1/2.0″, 0.8 um)
 • Akku: 4700 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 120 watin langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja MIUI 13
 • Mitat: 162,5 x 76,7 x 8,5 millimetriä, painoa 210 grammaa
 • Värit: Keltainen (Cyber Yellow) ja musta (Stealth Black)
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:POCO