QualcommYleinen

Qualcomm ensiesitteli huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin – Xiaomi Mi 11 yksi ensimmäisistä uutuuspiiriin perustuvista puhelimista

Qualcomm on julkaissut tänään vuotuisessa Snapdragon Tech Summit -tapahtumassaan uuden Snapdragon 888 -huippupiirin, joka vetää suuntaviivoja siihen, millaisia huippupuhelimia ensi vuonna tullaan markkinoilla näkemään. Toistaiseksi Qualcomm on vasta esitellyt uutta järjestelmäpiiriä pintapuolisesti, mutta tarkemmin siitä tullaan kertomaan vasta myöhemmin Snapdragon Tech Summit -tapahtuman aikana.

Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri tarjoaa muun muassa kolmannen sukupolven Qualcomm Snapdragon X60 5G -modeemin, joka mahdollistaa maailmanlaajuisen yhteensopivuuden tarjoamalla mmWave- ja sub-6 GHz -tuen kaikilla tärkeimmillä taajuuksilla, kaikkialla maailmassa. Lisäksi modeemista löytyy tuki globaaleille multi-SIM-korteille, standalone- ja non-standalone -tekniikoille (NSA ja SA).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on varustellut järjestelmäpiirin myös kuudennen sukupolven Qualcomm AI Engine -tekniikalla, jossa on täysin uudelleen suunniteltu Qualcomm Hexagon -prosessori. Tämä auttaa erityisesti AI-tekniikoissa, ja uudistetun tekniikan avulla suorituskyvyn ja energiatehokkuuden kerrotaan olevan parempi. Mukana on myös toisen sukupolven Qualcomm Sensing Hub, joka tarjoaa pienemmällä teholla aina päällä olevan tekoälyn käsittelyn.

Uutuusjärjestelmäpiirissä Qualcomm hyödyntää myös tuttua Snapdragon Elite Gaming -teknologiaa, joka on alusta lähtein tarjonnut mobiililaitteille ensiluokkaisia tekniikoita, mukaan lukien päivitettävät GPU-ajurit sekä jopa 144 FPS kehysnopeudet. Snapdragon 888 tarjoaa myös merkittävän päivityksen Ardeno-grafiikkaprosessorin suorituskyvyssä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin kerrotaan jopa kolminkertaistavan laskennallisen valokuvauksen ja muuttaa älypuhelimet ammattilaatuisiksi kameroiksi. Nopeammalla gigapikselin nopeudella Qualcomm Spectra ISP:llä käyttäjät voivat taltioida valokuvia ja videoita 2,7 gigapikselin sekuntinopeudella, tai noin 120 valokuvaa 12 megapikselin tarkkuudella jopa 35 prosenttia nopeammin kuin edellisessä sukupolvessa.

Tilaisuuden aikana Qualcomm osoitti Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin kyvykkyyden radio-ohjattavien kilpa-autojen avulla, jotka olivat yhdistetty suoraan mmWave-tekniikkaan pohjautuvaan 5G-verkkoon. Kaksi kilpa-autoa liitettiin yksityiseen 5G-verkkoon, joka rakennettiin Verizonin ja Ericssonin avulla. Autoja ohjattiin Snapdragon 888 -referenssimallilla, jossa oli Snapdragon X60 5G -modeemi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on kertonut tänään, että monet valmistajat suunnittelevat tällä hetkellä Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuvia älypuhelimia. Muun muassa Xiaomilta on tulossa yksi ensimmäisistä puhelimista, joka on Xiaomi Mi 11. Lisäksi valmistajat kuten ASUS, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo ja ZTE tulevat tuomaan markkinoille puhelimia uudella järjestelmäpiirillä.

”Xperia-älypuhelimet ovat täynnä Sonyn edistyneitä kuvankäsittely- ja viihdetekniikoita, ja on välttämätöntä, että tuotteemme saavat tehonsa uusimmasta premium-luokan Snapdragon-järjestelmäpiiristä, jotta voimme tarjota luokassa parhaita kokemuksia faneillemme. Yksi viihdekokemuksista, jota kohtaan olemme erittäin intohimoisia, on mobiilipelaaminen, ja olemme hämmästyneitä uskomattoman positiivisesta vastauksesta, jonka olemme saaneet faneilta ympäri maailmaa Xperia 1 II- ja Xperia 5 II -puhelimien suhteen. Olemme sitoutuneet parantamaan mobiiliviihdettä edelleen 5G-aikakaudella ja odotamme innolla tiivistä yhteistyötä Qualcommin kanssa jatkaaksemme maailmanluokan mobiilipelaamisen ja muiden kokemuksien tarjoamista.”, sanoi Sony Mobilen johtaja Mitsuya Kishida.

”Yhteistyössä Epic Gamesin kanssa OnePlus 8 -sarjasta tuli ensimmäisiä älypuhelimia, jotka toimivat Fortniten 90 FPS:n taajuudella, mikä on uraauurtava mobiilipelaamisen saavutus, jonka Qualcomm Snapdragon Elite Gaming mahdollisti.”, kommentoi OnePlussan markkinointijohtaja Kyle Kiang.

”Viimeisen vuosikymmenen aikana, ensimmäisen sukupolven Xiaomi-puhelimista aina kymmenenvuotisjuhlan Xiaomi Mi 10 -sarjaan asti olemme tehneet yhteistyötä Qualcommin kanssa, jotta voimme tuoda edistyneimmät mobiilikokemukset käyttäjille ympäri maailmaa. Snapdragon 888 on kaikkein tehokkain mobiilijärjestelmäpiiri Qualcommilta. Alan johtavien 5G-yhteyksien lisäksi, se on tuonut uraauurtavia läpimurtoja ja innovaatioita tekoälyyn, pelaamiseen sekä kameraan. Olen iloinen siitä, että uusi lippulaivaälypuhelimemme Mi 11 on yksi ensimmäisistä laitteita, jossa on Snapdragon 888. Tämä on toinen huipputuote meiltä ja se on varusteltu erilaisilla kovan linjan teknologioilla.”, kommentoi Xiaomi toimitusjohtaja Lei Jun.

Lähde: Qualcommin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm