QualcommYleinen

Qualcomm esitteli Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirin – huippusuorituskyky keskihintaluokan puhelimiin

Qualcomm on tänään julkistanut uuden Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu keskihintaluokan älypuhelimille. Aikaisemmin piirin huhuttiin kantavan nimeä Snapdragon 7+ Gen 1, mutta nähtävästi Qualcomm on hypännyt myös nimen Snapdragon 7 Gen 2 ylitse tuoden tarjolle heti plussaversion toisen sukupolven piiristä.

Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiiri kuulostaa paperilla erittäin vakuuttavalta piiriltä keskihintaluokan puhelimille. Tehokkain ydin on kellotettu 2,91 GHz:n tasolle ja Qualcomm hyödyntää 1 + 3 + 4 -rakennetta.  Qualcomm lupaa esimerkiksi vaikuttavan 50 prosentin parannuksen suorituskykyyn verrattuna edeltäjäversioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi mainitsematon Adreno-grafiikkaprosessori on tuomassa kaksinkertaisen parannuksen graafiseen suorituskykyyn. Lisäksi energiatehokkuutta on parannettu, sillä kulutus vähenee 13 prosentilla. Qualcomm on valmistanut uutuuspiirin 4 nanometrin prosessilla.

Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirissä on Auto Variable Rate Shading -ominaisuus, joka näyttää etualalla olevat pelikohtaukset korkealla resoluutiolla ja jättää taustan matalalle tarkkuudella virran säästämiseksi. Tekoälyn osalta Qualcomm AI Engine tarjoaa kaksi kertaa paremman suorituskyvyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on lähtenyt parantamaan kuvasignaaliprosessoria, sillä mukana on nyt 18-bittinen Triple ISP. Parannuksia on lupa odottaa heikossa valaistuksessa kuvaamiseen. Tuettuna on 200 megapikselin kamerasensorit sekä HDR-videon kuvaus kolminkertaisella valotuksella kahdesta kamerasta samanaikaisesti.

Piirissä on Snapdragon X62 -5G-modeemi, joka tarjoaa korkeintaan 4,4 Gbps:n latausnopeudet. Uuden modeemin ansiosta järjestelmäpiiriin perustuvat puhelimet tukevat myös 4G/5G Dual-SIM Dual Active -ominaisuutta. Snapdragon 7+ Gen 2 tarjoilee myös Wi-Fi 6E- ja Bluetooth 5.3 -yhteydet. Muistien osalta on tuettuna LPDDR5. Näyttöjä tuetaan korkeintaan QHD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on kertonut Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirin tulevan uusiin älypuhelimiin vielä maaliskuun aikana. Erityisesti Xiaomin ja Realmen kerrottiin tuovan markkinoille puhelimia uudella piirillä ensimmäisten joukossa.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm