QualcommYleinen

Qualcomm investoi Snapdragon Wear -alustaan ja uuteen kehitysohjelmaan

Qualcomm on julkistanut uuden puettavan teknologian visionsa, ja kertoi Snapdragon Wear -järjestelmäpiirillä varustettuja laitteita olevan toimitettu jo yli 40 miljoonaa kappaletta. Järjestelmäpiirialustaan tehtävien investointien ohella yhtiö julkisti uuden Qualcomm Wearables Ecosystem -kehittämisohjelmansa, johon osallistuu yli 60 puettavan teknologian toimittajaa, kuten Arm, Fossil, Oppo, Verizon, Vodafone ja Zebra.

Puettavan teknologian markkinat ovat kasvaneet ja segmentoituneet nopeasti viime vuosina eri kuluttajaryhmien ja yritysten tarpeiden myötä.

”Puettavan teknologian markkina kasvoi 21 prosenttia vuodessa eikä hidastumisen merkkejä ole näkyvissä. Erilaisia innovaatioita syntyy, kun kuluttajat toivovat puettavan teknologian sovelluksia. Älykellosegmentti on laajentumassa terveyden ja kunnon seurannasta, mikä kiihdyttää kasvua”, tutkimusyhtiö IDC:n tutkija Jitesh Ibrani sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Snapdragon Wear -tuotteemme vievät alaa eteenpäin tuoden niin älykellot kaikkien ikäryhmien ulottuville kuin myös mahdollistaen älykkäät seurantajärjestelmät lemmikeille ja tarvikkeille. Näemme mielessämme puettavan teknologian äärimmilleen segmentoituneen maailman. Uskomme, että yhdistäessämme alustamme ja investointimme saman ekosysteemin alle, on Qualcommilla on tärkeä rooli tämän todellisuuden vauhdittajana”, sanoo Qualcommin puettavasta teknologiasta vastaava globaali johtaja Pankaj Kedia.

Viimeisen viiden vuoden aikana Qualcomm on toimittanut Snapdragon Wear -järjestelmäpiirejään yli 40 miljoonaa kappaletta yli sataan eri maahan. Lisäksi yhtiö on tehnyt yhteistyötä yli 70 laitevalmistajan ja yli 20 palveluntarjoajan kanssa. Samaan aikaan Qualcomm on tuonut markkinoille yli 250 uutta puettavan teknologian tuotetta, mikä tarkoittaa keskimäärin noin yhtä uutta tuotetta joka viikko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö aikoo kasvattaa merkittävästi investointejaan sekä materiaalina käytettävän piin että Snapdragon Wear -alustan pohjana toimivan teknologian osalta. Qualcomm suunnittelee myös julkaisevansa uusia Snapdragon Wear -järjestelmäpiirejä tulevan vuoden aikana. Ratkaistakseen puettavaan teknologiaan liittyviä haasteita ja edesauttaakseen alan potentiaalia, Qualcomm julkisti uuden Qualcomm Wearables Ecosystem -kehitysohjelmansa. Ohjelmaan osallistuneisiin kuuluu laitevalmistajia, palveluntarjoajia, alustojen käyttäjiä sekä yksityisiä laitteisto- ja ohjelmistotoimittajia.

Ohjelma tuo yhteen alan johtavia toimijoita ja pyrkii edistämään keskustelua puettavan teknologian trendeistä, uusien teknologioiden ja konseptien jakamista sekä ekosysteemin eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Yhteisenä tavoitteena on kiihdyttää puettavaan teknologiaan liittyvää segmentoitumista tuottamalla eriytettyjä kokonaisuuksia matalammilla kustannuksilla ja nopeammalla tuotannolla. Ohjelman käynnistävä Qualcomm Wearables Ecosystem -tapahtuma järjestetään syksyllä 2021.

Lähde: Qualcommin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm