QualcommYleinen

Qualcomm julkaisi uuden Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirin – luvassa edullisia Nokia- ja OnePlus -5G-puhelimia

Qualcomm on julkaissut tänään uuden Snapdragon 480 -järjestelmäpiirin, joka tarjoaa 5G-modeemin. Kyseessä on ensimmäinen Snapdragon 4 -sarjan 5G-järjestelmäpiiri, jonka avulla älypuhelinvalmistajat voivat tuoda markkinoille aikaisempaa edullisempia 5G-älypuhelimia. Snapdragon 480 -puhelimia odotetaan muun muassa HMD Globalilta sekä OnePlussalta.

”Qualcomm kiihdyttää 5G:n kaupallistamista maailmanlaajuisesti. 5G-ominaisuuksilla varustetut puhelimet ovat yhä useamman kuluttajan ulottuvilla ja yhä useampi hyödyntää tätä etäyhteyksissä. Snapdragon 480 5G -piirisarja tulee ylittämään sopimusvalmistajien ja kuluttajien odotukset tuomalla huippu- ja keskiluokan ominaisuuksia edullisesti”, sanoo Qualcomm Technologiesin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 480 -järjestelmäpiiri on varusteltu kahdeksalla ytimellä, jotka perustuvat Qualcomm Kryo 460 -ytimiin. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 619, ja Qualcommin mukaan järjestelmäpiiri tarjoaa jopa aikaisempaan verrattuna 100 prosenttia paremman suorituskyvyn. Snapdragon 480 tukee myös pikalatausta kehittyneen Quick Charge 4+ -tekniikan avulla.

5G-yhteyksistä vastaan Qualcomm Snapdragon X51 5G RF-modeemi, joka tukee sekä mmWave- että Sub-6-taajuuksia, SA- ja NSA-verkkotekniikoita, TDD- ja FDD-taajuudenhallintatekniikoita sekä dynaamista taajuuksien jakamista (DSS). Snapdragon X51 5G RF-modeemi tarjoaa useiden gigabittien tiedonsiirtonopeudet ja tukee useampia taajuuksia. Snapdragon 480 5G on myös varustettu Qualcomm FastConnect 6200-piirillä, mikä tarjoaa 2×2 Wi-Fin ja Wi-Fi 6 -tekniikan, sekä kantamaa ja suorituskykyä parantava 8×8 MIMO-tuen, Bluetooth 5.1 ja kehittyneiden äänitoimintojen lisäksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös kameratukeen on saatu päivitystä, sillä kuvankäsittelyssä Snapdragon 480 5G hyödyntää Qualcomm Spectra 345 ISP:tä, joka ensimmäinen kolminkertainen prosessori 4-piirisarjassa. Snapdragon 480 5G tarjoaa myös paremman striimaus ja pelikokemuksen. Näytön 120fps Full HD+ -tuki mahdollistaa huippupuhelimista sulavan käyttökokemuksen.

Ensimmäiset kaupalliset Snapdragon 480 -järjestelmäpiiriin pohjautuvat älypuhelimet tullaan Qualcommin mukaan julkaisemaan vuoden 2021 alussa. Laitteita odotetaan muun muassa HMD Globalilta, OnePlussalta, OPPO:lta sekä Vivolta.

”Tiivis yhteistyömme Qualcommin kanssa antaa meille mahdollisuuden tuoda upeaa tekniikkaa kaikille. Esittelimme ensimmäisen 5G-älypuhelimemme vajaa vuosi sitten, ja uusi Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri on valtava askel kohti maailmanlaajuista 5G-saavuttavuutta. Olemme innoissamme mahdollisuuksista, joita se tuo käyttäjillemme”, kommentoi HMD Globalin tuotemarkkinointijohtaja Adam Ferguson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Emme malta odottaa, että voimme toimittaa edistyneitä 5G-ominaisuuksia massamarkkinoille tulevan laitteemme avulla, joka perustuu Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiriin”, kertoi OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm