QualcommYleinen

Qualcomm julkisti Snapdragon Satellite -tekniikan Androidille – nähdään ensimmäisissä puhelimissa vielä vuonna 2023

Snapdragon Satellite

Qualcomm julkisti CES 2023 -messuilla Snapdragon Satellite -tekniikan, joka tuo Android-laitteille satelliittiverkot vielä tämän vuoden aikana. Apple toi tuen satelliittiverkoille viime vuoden iPhone 14 -puhelimissa, jota hyödynnetään erityisesti hätätilanteissa. Qualcommin ratkaisu on vieläkin monipuolisempi.

Snapdragon Satellite on kaksisuuntainen viestintäpalvelu satelliittien kautta, joka tullaan näkemään ensimmäistä kertaa seuraavan sukupolven premium-tason Android-älypuhelimissa. Qualcomm on tehnyt yhteistyötä Iridiumin kanssa, joka hallinnoi 66 maapallon matalalla kiertoradalla olevaa satelliittia. Yksi Iridiumin suurimmista kilpailijoista on Globalstar, jonka kanssa Apple on toteuttanut omat satelliittipalvelunsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin ratkaisu tukee kaksisuuntaista viestintää hätätilanteissa, tekstiviesteissä ja muissa viestintäsovelluksissa. Qualcommin mukaan Snapdragon Satellite ei ole vain hätätilanteita varten, vaan se mahdollistaa viestinnän esimerkiksi syrjäisillä paikoilla, maaseudulla ja merialueilla.

Satelliittiviestintää tuetaan laitteissa, joissa on Qualcommin uusin Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Tällä hetkellä järjestelmäpiiriin perustuvat puhelimet eivät satelliitteja tue, mutta Qualcommin mukaan Snapdragon Satelliten hätätoiminnot ovat saatavilla seuraavan sukupolven älypuhelimissa, jotka julkaistaan tietyillä alueilla vuoden 2023 toisen puoliskon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon Satellite saatetaan nähdä tulevaisuudessa myös muissa laitteissa, kuten kannettavissa tietokoneissa, tableteissa, autoissa ja IoT-tuotteissa. Snapdragon Satellite tukee 5G Non-Terrestrial Networks (NTN) -verkkoja.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm